Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
AZ-aanvaller Wout Weghorst.
AZ-aanvaller Wout Weghorst.
Foto: ANP Pro Shots

Weghorst in de bres voor eenzame ouderen

'Geer & Goor' inspireren AZ-spits

12 SEP 2017

Wout Weghorst is meer dan alleen voetballer. De AZ-spits zet zich al jaren in voor eenzame ouderen, zo bekende hij maandag.

De 25-jarige tukker liet zich jaren geleden inspireren door het televisieprogramma van Gerard Joling en Gordon, waarin beide BN'ers het leven van senioren die veelal alleen leven proberen op te leuken. 

"Toen ik dat programma zag, zei ik al dat ik het erg mooi vond wat zij deden. Toen ik me erin ging verdiepen en erachter kwam hoeveel mensen er eenzaam zijn, wilde ik er zelf ook iets aan doen", aldus Weghorst aan tafel bij Pep Talk. 

"Bij mijn oude club Heracles ben ik er mee begonnen en bij AZ doe ik het nog steeds. Ik ben gewoon bij een verzorgingstehuis naar binnen gestapt en heb toen gevraagd of er eenzame ouderen waren. Ik ga nu één keer in de tien dagen langs bij een oudere man en ben dan vooral een luisterend oor. Soms gaan we ook wandelen. Hij vindt het superleuk als ik kom." 

Weghorst scoort niet alleen buiten het veld, maar ook binnen de lijnen is hij op dreef. De goaltjesdief was dit seizoen al vier keer trefzeker in evenzoveel duels. 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%