Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.
Foto: Hollandse Hoogte

De Kuip na metamorfose klaar voor 40.000 fans

12 SEP 2017

De Kuip heeft de afgelopen dagen een flinke metamorfose ondergaan.

Niet alleen prijken de sponsoren van de Champions League prominent op allerlei plekken in het stadion, ook hangen net als vorig jaar bij de thuiswedstrijden van Feyenoord in de Europa League netten van tien meter hoog langs driekwart van het veld. Feyenoord heeft nog altijd een voorwaardelijke straf van twee wedstrijden zonder publiek openstaan en de club wil met deze maatregel nieuwe ongeregeldheden voorkomen.

Alleen aan de kant van de Olympiatribune, waar de tv-camera's staan, is geen net opgehangen. Het onderste deel van deze tribune blijft leeg tijdens de wedstrijden van Feyenoord tegen Manchester City (woensdag), Sjachtar Donetsk (17 oktober) en Napoli (6 december).

Lees ook op telesport.nl:
- 'Scarface' fit voor Feyenoord
- 'Ik blijf niet op voor duel van City' 
- Jörgensen definitief niet tegen City
- 'City klaar voor Feyenoord'

Vorig seizoen gold dat voor alle parterrevakken langs het veld, waardoor toen in De Kuip slechts plaats was voor zo'n 30.000 toeschouwers in plaats van de gebruikelijke 50.000. Bij de Champions League kunnen nu iets meer dan 40.000 mensen het stadion in.

 AS Roma

Feyenoord hangt nog altijd een straf van twee wedstrijden zonder publiek boven het hoofd, het gevolg van alle ongeregeldheden tijdens het duel met AS Roma in februari 2015. Zo staken de fans vuurwerk af en gooiden ze diverse voorwerpen op het veld, waaronder een opblaasbare banaan. Die kwam in de buurt van de donkere speler Gervinho.

De UEFA nam de zaak hoog op en beschuldigde Feyenoord van racisme. De tuchtcommissie besloot dat de Rotterdamse club voor straf een thuiswedstrijd zonder publiek moest spelen. Feyenoord wist dat bij het internationaal sporttribunaal CAS te laten omzetten in een voorwaardelijk straf, met een proeftijd van drie jaar.

De clubleiding weet dat Feyenoord door de UEFA als recidivist wordt gezien en stelt daarom alles in het werk om nieuwe voorvallen in De Kuip te voorkomen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%