Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 19 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ajax moet het in Den Haag definitief zonder eigen supporters doen.
Ajax moet het in Den Haag definitief zonder eigen supporters doen.
Foto: Hollandse Hoogte

'We vinden dit ronduit belachelijk'

Ajax vangt bot en speelt bekerduel zonder fans

12 SEP 2017

Het bekerduel tussen de amateurs van SVV Scheveningen en Ajax wordt toch op 20 september gespeeld in het stadion van ADO Den Haag.

De KNVB heeft geen gehoor gegeven aan het bezwaar dat Ajax had aangetekend tegen de locatie, omdat volgens de voetbalbond alles volgens de regels is verlopen.

Ajax was het niet eens met de beslissing, omdat het bij geen enkel vooroverleg betrokken was geweest. De Amsterdamse club mag geen fans meenemen naar het duel, omdat vrijwel gelijktijdig ADO-fans vanaf het stadion met een groot aantal bussen afreizen naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Daardoor zouden supportersstromen door elkaar heen kunnen gaan lopen.

Betreuren

De KNVB laat weten het te betreuren dat Ajax geen fans mag meenemen en ook niet betrokken is geweest bij besprekingen. De bond heeft bij de gemeente Den Haag er op aangedrongen op korte termijn opnieuw in gesprek te gaan met alle relevante betrokkenen zodat dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Ajax is niet te spreken over het besluit van de KNVB. "We vinden dit ronduit belachelijk", aldus de woordvoerder van de club. Ajax gaat onderzoeken of het nog iets tegen de beslissing kan doen. "We weten niet of er nog wat mogelijk is, maar dat gaan we morgen onderzoeken. Maar dit is zeker geen manier van doen. Onze supporters zijn hier de dupe van."

Sanctie

Volgens Ajax zouden de fans gewoon mee moeten kunnen. "ADO pretendeert een modern en veilig stadion te hebben, dus het zou geen enkel probleem moeten zijn om een groep Ajax-fans toe te laten. Dit geldt in onze ogen ook al jaren voor de onderlinge duels met ADO. De opgelegde sanctie dat we geen uitfans mogen meenemen naar de wedstrijden is al lang en breed afgelopen. Dat moet toch gewoon weer mogelijk zijn."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%