Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 19 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Het is nog niet duidelijk of Ederson kan meespelen
Het is nog niet duidelijk of Ederson kan meespelen
Foto: AFP

Twijfels rond meespelen gehavende City-keeper

12 SEP 2017 ANP

Pep Guardiola zit in de aanloop naar de openingswedstrijd in de Champions League tegen Feyenoord met een vraagstuk. De Spaanse manager van Manchester City moet beslissen of hij doelman Ederson direct weer onder de lat posteert, vier dagen nadat de Braziliaan het hoog geheven been van Liverpool-aanvaller Sadio Mané vol in zijn gezicht had gekregen.

Een indrukwekkende hoeveelheid hechtingen was nodig om de wond te dichten. Ederson trainde dinsdag met hoofdbescherming. ,,Ik moet met hem praten om te horen of hij kan spelen'', zei Guardiola over zijn nummer één. ,,Bij de training kreeg hij drie of vier hoge ballen en daar ging hij al weer zonder angst naartoe.'' Met Claudio Bravo heeft Guardiola een ervaren vervanger achter de hand.

De zo blessuregevoelige Vincent Kompany ontbreekt vanwege kuitklachten. Voor Yaya Touré is geen plaats in de selectie. ,,Hij weet waarom'', zei Guardiola. ,,Yaya was afgelopen seizoen heel belangrijk, van de zes spelers met een aflopend contract is alleen hij gebleven. Het hangt van hem zelf af wanneer hij weer gaat voetballen.''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%