Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ajax-fans kwamen zaterdag tijdens het duel met PEC al in actie.
Ajax-fans kwamen zaterdag tijdens het duel met PEC al in actie.
Foto: Hollandse Hoogte

Ajax-fans mogen demonstreren in Den Haag

13 SEP 2017

De Haagse Burgemeester Pauline Krikke heeft besloten dat de Ajax-supporters aanstaande zondag mogen demonstreren op de Koekamp, vlakbij het Malieveld.

De demonstratie begint om 14.30 uur. Op hetzelfde tijdstip wordt de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax gespeeld in het Cars Jeans Stadion. 

De supporters wilden eigenlijk demonstreren op het Spuiplein, maar dat is niet mogelijk vanwege een evenement dat daar zondagmiddag plaatsvindt.

De Amsterdamse aanhang is woedend, omdat het bekerduel tussen de amateurs van SVV Scheveningen en Ajax op 20 september in het stadion van ADO Den Haag plaatsvindt en fans van Ajax niet welkom zijn. 

"Het niet kunnen faciliteren van een bekerwedstrijdje met 200 uitsupporters, dan ben je als Haagse autoriteiten geen knip voor de neus waard. Het recht op demonstratie is in ons land een groot goed. Daarom willen wij daarvan gebruik maken. Voor ons is de limiet bereikt. Wij kunnen en willen de ontstane situatie niet accepteren", stelde de AFCA Supportersclub eerder al in een officiële verklaring. 

Ajax is eveneens niet te spreken over het besluit. "We vinden dit ronduit belachelijk. Dit is zeker geen manier van doen. Onze supporters zijn hier de dupe van", aldus de woordvoerder van de club.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%