Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Daniel Ricciardo overlegt met Max Verstappen.
Daniel Ricciardo overlegt met Max Verstappen.
Foto: Reuters

'Red Bull moet me overtuigen'

Ook geduld Ricciardo raakt op

13 SEP 2017 ANP

Daniel Ricciardo eist volgend seizoen een race-auto van Red Bull Racing waarmee hij wereldkampioen kan worden in de Formule 1.

De Australische teamgenoot van Max Verstappen begint ongeduldig te worden, zegt hij op de website van Autosport. "Ik had gedacht dat we dit jaar konden meedoen om de titel, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dus moet het volgend jaar gebeuren'', aldus de 28-jarige Australiër, die sinds 2014 voor Red Bull racet en tot dusver vijf keer een grand prix wist te winnen.

Ricciardo heeft een contract dat in 2018 afloopt. "Ik doe al een tijde mee en wil de Formule 1 niet verlaten zonder wereldtitel. Mijn geduld raakt een beetje op, Red Bull moet me er van overtuigen dat ik volgend jaar een auto heb waarin ik elke grand prix kan strijden om de overwinning.''

Foto: ANP

Verstappen liet dat eerder dit seizoen ook al doorschemeren. "Dit hou ik niet lang meer vol. Wat de alternatieven zijn? Geen idee. Maar op zo’n manier doorgaan heeft geen zin", stelde de Nederlander na de Grand Prix van België, die hij vanwege pech al na een paar ronden moest staken. 

Ricciardo maakt zich met Verstappen op voor de Grand Prix van Singapore komende zondag. De Australiër finishte de afgelopen twee jaar als tweede in de avondrace onder kunstlicht.

"Singapore vormt een van onze beste kansen op een zege in de tweede helft van het seizoen. Ik ben hier al een paar keer tweede geworden. Ik heb toen wel de snelste ronde neergezet, maar mijn doel is vanaf pole starten en in de race een plekje hoger eindigen dan de laatste twee edities." 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%