Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Lionel Messi loopt juichend weg na een van zijn twee treffers.
Lionel Messi loopt juichend weg na een van zijn twee treffers.
Foto: Reuters

Valverde dolbij dat Argentijn nu vóór hem scoort

'Messi heeft mij veel pijn gedaan'

13 SEP 2017

Ernesto Valverde ondervond de laatste jaren veel hinder van Lionel Messi, maar kan tegenwoordig juist genieten van de dribbelaar. 

Dinsdag tijdens de zege van FC Barcelona op Juventus mocht de voormalig trainer van Espanyol, Villarreal, Valencia en Athletic Bilbao tweemaal juichen dankzij de Argentijnse sterspeler. "Messi heeft mijn teams altijd veel pijn gedaan, maar nu ben ik zijn coach en ben ik juist dolbij met zijn goals.''

Barça won dinsdag met 3-0 van de Italiaanse landskampioen. Messi maakte twee van de drie doelpunten. Hij opende de score vlak voor rust na een één-twee met voormalig Ajax-speler Luis Suarez.

Ook in de tweede helft schitterde Messi, al pakte hij wel een domme gele kaart. De linkspoot leverde de assist bij de 2-0 van Ivan Rakitic en maakte zelf uiteindelijk ook nog derde Catalaanse treffer.  "Je weet dat als Messi de bal krijgt er iets goeds gaat gebeuren. Hij was betrokken bij bijna elke aanval van ons team.''

Op woensdag 27 september speelt FC Barcelona de volgende Champions League-wedstrijd. De Catalanen spelen dan in Portugal tegen Sporting CP, de club van de Nederlander Bas Dost.

De Portugezen wonnen dinsdag net als Barcelona ook hun eerste wedstrijd. Met Dost als invaller werd met 3-2 gewonnen van het Griekse Olympiacos Piraeus.   

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%