Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Franck Ribéry doet woedend zijn shirtje uit nadat hij is gewisseld
Franck Ribéry doet woedend zijn shirtje uit nadat hij is gewisseld
Foto: AFP

Geen excuses voor zijn kinderachtige gedrag

Ribéry speelt vermoorde onschuld

13 SEP 2017 ANP

Bayern München-aanvaller Franck Ribéry is zich van geen kwaad bewust. Volgens de 34-jarige Fransman was zijn woedende reactie dinsdagavond in de Campions Lerague na zijn wissel in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (3-0) tegen niemand gericht. ,,Het heeft niets te maken met een gebrek aan respect of iets anders'', verzekerde hij.

Ribéry moest op last van trainer Carlo Ancelotti in de 78e minuut, bij een veilige stand van 2-0, naar de kant. Die wissel zinde hem echter totaal niet. Hij trok aan de kant boos zijn shirt uit en smeet het op de bank. Technisch directeur Hasan Salihamidzic keurde het incident af en eiste tekst en uitleg van Ribéry.

De Franse routinier kwam een dag later op sociale media met een korte verklaring waarin hij echter geen excuses maakte voor zijn kinderachtige gedrag. ,,Ik ben altijd één van de eerlijkste en loyaalste spelers bij Bayern geweest. Ik respecteer de fans en de club waarvan ik houd. Ik stop mijn ziel en zaligheid in het shirt van Bayern. Mensen die daar anders over denken, kennen mij helemaal niet.''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%