Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst
Foto: ANP

Rotterdamse coach wil niet alleen verdedigen tegen City

Van Bronckhorst: 'Feyenoord moet ook durven'

13 SEP 2017

Giovanni van Bronckhorst ziet het Champions League-duel met Manchester City als een enorme uitdaging voor 'zijn' Feyenoord. De coach beseft dat het voor veel spelers de eerste keer wordt dat zij zich mogen laten zien op het hoogste Europese podium.

"Het is lang geleden dat deze club op dit podium gespeeld heeft", blikt de coach vooruit in gesprek met Ziggo Sport. "Je merkt dat dat voor iedereen iets speciaals is. Je kunt je meten met de echte topclubs, dat is voor ons een enorme uitdaging. Voor veel jongens is het de eerste keer in de Champions League tegen een toptegenstander. Als je op papier kijkt, is de selectie van Manchester City honderden miljoenen waard. Maar wedstrijden worden gelukkig niet op papier gespeeld."

Volg hier LIVE de wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester City

Van Bronckhorst kiest tegen de Engelsen voor Michiel Kramer als vervanger van de geblesseerde Nicolai Jørgensen. "Dat was voor mij heel duidelijk. Je kijkt natuurlijk per wedstrijd naar wat je nodig hebt. We moeten het compact houden, maar aan de bal ook durven te voetballen. Met de keuze voor Michiel wil ik de herkenbare patronen erin houden. Ook vandaag wil ik dat we durven, anders kom je niet vooruit."  

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%