Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Vrijdag 22 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ongeloof bij Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi
Ongeloof bij Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi
Foto: Hollandse Hoogte

Terugkeer in Champions League loopt uit op Rotterdams drama

Feyenoord vernederd

13 SEP 2017

De Champions League-terugkeer van Feyenoord is op een groot drama uitgelopen. De Rotterdammers kregen al voor rust alle hoeken van het veld te zien door Manchester City: 0-4.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst nam voorafgaand aan het duel een verrassend besluit door Jens Toornstra en Kevin Diks op de bank te zetten. Sofyan Amrabat en Jeremiah St. Juste vervingen hen. Michiel Kramer moest in de spits de geblesseerde Nicolai Jørgensen doen vergeten.

Lees ook:

- El Ahmadi gelaten na afstraffing
- Vilhena luidt horrorstart Feyenoord in
- Vier ploegen begonnen ooit slechter dan Feyenoord

Het dolenthousiaste publiek in De Kuip ging er na vijftien jaar afwezigheid op het hoogste Europese podium eens goed voor zitten, maar kreeg na amper twee minuten de eerste schok te verwerken. Een ogenschijnlijk onschuldige kopbal van John Stones uit een hoekschop glipte zeer ongelukkig door de benen van Tonny Vilhena: 0-1.

Foto: AFP

Feyenoord was amper bekomen van de schrik, toen na tien minuten ook de tweede Engelse treffer op het scorebord verscheen. Met een daverende knal liet Sergio Agüero het net trillen: 0-2. Daarmee was de Rotterdamse gifbeker nog niet leeg. Halverwege de eerste helft pareerde Brad Jones met moeite een schot van Fernandinho, maar de rebound was een prooi voor Gabriel Jesus (0-3). Het enige speldenprikje van Rotterdamse makelij kwam van de voet van Kramer, maar zijn inzet werd zonder moeite gekeerd door City-doelman Ederson Moraes.

In de rust bracht Van Bronckhorst Toornstra alsnog in, wat ten koste ging van Steven Berghuis. Hoewel de Feyenoorders met harde arbeid nog iets probeerden te forceren, raakte City ook in een versnelling minder niet onder de indruk. Sterker nog, via een kopbal Stones liep het na ruim een uur uit naar 0-4. Leroy Sané had de Rotterdamse schade in de slotfase nog meer kunnen vergroten, maar St. Juste voorkwam ternauwernood dat de Duitser kon scoren.

PSV-uit

Niettemin zal Feyenoord de wonden moeten likken, na de bijzonder pijnlijke rentree op het hoogste Europese podium. De Rotterdammers wachten zondag (16.45 uur) alweer de belangrijke competitiewedstrijd in Eindhoven tegen PSV.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%