Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne
Foto: AFP

City-middenvelder: 'Het was geen trainingspartij'

De Bruyne respectvol richting Feyenoord

13 SEP 2017

Manchester City was woensdag veel te sterk voor Feyenoord en drukte dat ook uit in de uitslag (0-4). Middenvelder Kevin De Bruyne stelde na afloop dat de vroege voorsprong zijn ploeg in het zadel had geholpen, maar wilde ondanks de ruime overwinning niet spreken van een 'trainingspartij'.

"Een trainingspartij was het niet", aldus de Belg in gesprek met Ziggo Sport. "We zijn heel sterk gestart. Als je twee, drie doelpunten scoort wordt het heel moeilijk voor hen. We moesten heel geconcentreerd blijven en we hebben dat goed gedaan. We hebben weinig weggegeven aan Feyenoord en konden misschien nog een goal, of twee, meer maken. We hebben het goed gecontroleerd. De vroege voorsprong maakte het veel gemakkelijker, maar uiteindelijk was het toch 90 minuten bikkelen."

Lees ook op Telesport.nl: - Feyenoord vernederd door City: 0-4 - El Ahmadi gelaten na afstraffing - Van Bronckhorst hekelt slap begin

Het team van trainer Pep Guardiola won vorig seizoen geen enkele prijs. De Bruyne, woensdag aangever bij de 0-4 van John Stones, denkt dat de selectie daardoor extra gemotiveerd is voor het nieuwe jaar. "We zijn heel goed begonnen aan de voorbereiding, daar hebben we met elkaar veel gesproken. Vorig jaar was er een beetje frustratie, omdat we niks hadden gewonnen. De ploeg is nu misschien wat hongeriger."

Als de Belg zou moeten kiezen, wint hij dit seizoen liever het grootste Europese clubtoernooi dan de Engelse competitie. "De Champions League is nog altijd het mooiste. Maar als we de Premier League kunnen winnen, ga ik dat ook lekker doen", zei hij lachend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%