Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Donderdag 21 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De Feyenoord-spelers bedanken het publiek
De Feyenoord-spelers bedanken het publiek
Foto: ANP

TELESPORT in gesprek met Bernardo Silva en Amrabat

'Confronterende avond voor Feyenoord'

14 SEP 2017

Voor Feyenoord werd de terugkeer in de Champions League, na een afwezigheid van 15 jaar, een avond om snel te vergeten. De Rotterdammers kregen een lesje op het allerhoogste niveau van een ijzersterk Manchester City (0-4). 

Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan zag in De Kuip een bevestiging van het toenemende klassenverschil tussen de Europese top en de rest van de Champions League-deelnemers. "Dit resultaat is niet verrassend, maar andere clubs kijken hier wel naar. Dinsdag verloren Qarabag en Celtic al met 6-0 en 5-0 en daar komt nu die 4-0 van Feyenoord achteraan. Daar moet je je aan de ene kant voor schamen, maar aan de andere kant ben je als Nederlandse club niet meer opgewassen tegen het grote Champions League-geweld." 

Manchester City-middenvelder Bernardo Silva had in gesprek met TELESPORT ondanks het grote klassenverschil respect voor de Rotterdammers. "In de Champions League bestaan er geen eenvoudige wedstrijden. Maar gelukkig waren we vanavond beter dan Feyenoord en wonnen we met 4-0. Maar ook tegen dit soort ploegen moet je hard werken, want anders kun je zomaar tegen een gelijkspel of nederlaag aan lopen. Feyenoord heeft een goede ploeg. Vanavond waren we beter dan hen en gaven we hen geen ruimte."

Lees ook op telesport.nl:
- Masterclass voor 'groentjes' Feyenoord
- Feyenoord afgemaakt in Engelse media
- El Ahmadi gelaten na afstraffing
- Van Bronckhorst hekelt slappe start
- Van der Heijden: 'Een harde leerschool'
-
Feyenoord vernederd door City: 0-4


Sofyan Amrabat wil lering trekken uit zijn Champions League-debuut. Drie van de vier tegentreffers incasseerde Feyenoord uit standaardsituaties. "Die vrije trappen werden goed genomen, maar dat mocht eigenlijk niet gebeuren", aldus de middenvelder. "Confronterende avond? Dat is het, ja. Maar hier kun je alleen maar van leren."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%