Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Trainer Henk Fraser is de man met de meeste Europese ervaring bij Vitesse.
Trainer Henk Fraser is de man met de meeste Europese ervaring bij Vitesse.
Foto: HOLLANDSE HOOGTE

Belangrijke rol Van der Werff bij flexibel Vitesse

14 SEP 2017 Jeroen Kapteijns

Henk Fraser was als speler een geharnaste verdediger, die voor geen tegenstander opzij ging en geen middel schuwde om als winnaar uit de strijd te komen. Die weerbaarheid wil de Vitesse-trainer overbrengen op zijn ploeg, die vanavond thuis tegen Lazio Roma aftrapt in de Europa League. 

"Je hoeft geen gokker te zijn om te weten dat het lastig wordt. Maar ik wil geen pak slaag krijgen en ons publiek wat moois bieden.” De Vitesse-trainer sluit zijn ogen niet voor de ontwikkelingen in het Europese voetbal, waarin clubs uit de toplanden een steeds diepere kloof slaan met de rest van het voetballandschap. Zelfs een Lazio, dat naar verwachting met enkele reserves aantreedt, is nog veruit favoriet.

"Als je kijkt naar de Champions League, dan zie je dat de verschillen groot en heel duidelijk zijn. Dat is de realiteit. Het wordt 3-0, 5-0, 6-0, noem maar op. We moeten beseffen waar we staan. Niet alleen met Vitesse, maar met het hele Nederlandse voetbal.”

In de aanloop naar de Europa League-aftrap heeft Fraser gepuzzeld op aanpassingen in de speelwijze van Vitesse. Een belangrijke rol is weggelegd voor Maikel van der Werff, die als controlerende middenvelder of als derde centrale verdediger zal spelen, afhankelijk van de tactiek waarvoor Fraser kiest.

"We hebben gekozen voor elf spelers met wie we kunnen variëren in de manier waarop we Lazio gaan bespelen. We kunnen 4-3-3 spelen maar ook 4-4-2 en zelfs 5-3-2. Op al die varianten hebben we getraind.”

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Büttner; Van der Werff, Foor, Bruns; Rashica, Matavz, Linssen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
7.9 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%