Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Danny Makkelie stuurt Eduardo Berizzo naar de kant.
Danny Makkelie stuurt Eduardo Berizzo naar de kant.
Foto: Reuters

'Hij was de enige die het niet begreep'

Sevilla-trainer boos op Makkelie

14 SEP 2017

Sevilla-trainer Eduardo Berizzo was na afloop van het 2-2 gelijkspel tussen Liverpool FC zeer verbolgen over de rode kaart die Danny Makkelie hem gaf. De oefenmeester van de Andalusiërs kwam met een bizarre verklaring. 

"In de eerste helft stonden wij voor en wilde Liverpool een counter opstarten. Ik deed toen iets wat niet goed te praten valt. Ik gooide de bal weg om tijd te rekken, zodat Liverpool niet kon counteren. Dat was fout van mij", tekent de Britse krant The Independent op uit de mond van de Berizzo. 

"Maar toen ik in de tweede helft hetzelfde deed, stonden we juist achter. Ik gooide de bal eigenlijk weg, om mijn eerdere fout goed te maken. Ik vond mijn actie in de eerste helft zo fout dat ik vond dat ik een sportief gebaar moest maken. Liverpool-manager Jürgen Klopp snapte dat ook toen ik het hem uitlegde, alleen de scheidsrechter begreep het niet." 

Ook na het andere duel in de poule, dat tussen Maribor en het Spartak Moskou van Quincy Promes, kwam een trainer met een niet alledaagse verklaring.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%