Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Sem Schilt helpt slachtoffers

15 APR 2011 Dennis Galema

GEEN - Sem Schilt heeft een grote groep slachtoffers van de verwoestende aardbeving, tsunami en het nucleaire drama in Japan op een bijzondere wijze een hart onder de riem gestoken. De K-1-vechter was deze week op uitnodiging in Tokio om op te draven in een tv-show. De viervoudig wereldkampioen wilde echter niet huiswaarts keren, voordat hij iets voor de mensen uit het rampgebied had betekend.

In samenwerking met zijn management (Golden Glory) en een grote sponsor (Fight Game) bracht Schilt daarom een bezoek aan een oude school in Futaba, waar ruim 1400 Japanners uit het getroffen gebied worden opgevangen. In een vrachtwagen, gevuld met onder meer luiers, mondkapjes, water en toiletartikelen, kwam de boomlange Nederlander het terrein van het opvangcentrum oprijden. „Die spullen hebben we vervolgens uitgedeeld aan de geëvacueerden”, zei Schilt.

„Ik ben blij dat ik op deze manier heb kunnen helpen. Zeventien jaar lang heb ik een goede boterham verdiend in Japan, dan vind ik het niet meer dan normaal om iets terug te doen voor de lokale bevolking. Het is triest dat juist nu heel veel zakenmensen wegtrekken, terwijl de mensen de hulp zo goed kunnen gebruiken. De slachtoffers verkeren weliswaar niet meer in een levensbedreigende situatie, maar het is wel een uitzichtloze toestand voor hen.”

Behalve het bezorgen van een overlevingspakket, gaf Schilt ook vechtsportartikelen weg. „Dan moet je denken aan handschoenen, kickboksbroekjes en Tshirts.” Overigens kreeg Schilt op de dag van aankomst in Tokio de schrik van zijn leven, toen hij werd geconfronteerd met een naschok van 7.2 op de schaal van Richter. „Ik zat op de twintigste verdieping in mijn hotel. De tv stond te klapperen in de kamer en het gebouw gingen heen en weer. Dat was heftig om mee te maken. Gelukkig liep alles goed af.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%