Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Donderdag 21 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Twee triatletes in top tien Hawaii

10 OKT 2010

KAILUA-KONA - Het podium zat er niet in, maar er waren zondag wel twee noteringen in de top tien voor Nederlandse triatletes in de Ironman van Hawaii. Yvonne van Vlerken eindigde in de 'moeder aller triatlons' als zevende, Heleen bij de Vaate kwam in de officieuze wereldtitelstrijd op de langste afstand als negende over de finish.

Van Vlerken had 9 uur en 23.33 minuten nodig voor 3,8 kilometer zwemmen, 180 km fietsen en een marathon hardlopen op het vulkaaneiland in de Stille Oceaan. Ze was daarmee ruim langzamer dan winnares Mirinda Carfrae uit Australië, die 8.58.36 klokte. Bij de Vaate zat vrij kort achter Van Vlerken: 9.27.02.

Australië vierde dubbel succes, want Chris McCormack won bij de mannen in 8.10.37, de op een na beste tijd op Hawaii. Hij troefde in de afsluitende marathon zijn Duitse belager Andreas Raelert af, die tweede werd in 8.12.17. De Belg Marino Vanhoenacker arriveerde in de loodzware wedstrijd als derde in 8.13.14.

Van Vlerken nam met haar zevende plaats revanche voor haar uitvallen in de editie van vorig jaar, maar ze deed het niet zo goed als bij haar debuut in 2008, toen ze de tweede plaats veroverde achter Chrissie Wellington. De Engelse topfavoriete ging zondag overigens niet van start omdat ze ziek was.

De 31-jarige triatlete uit Krimpen aan de Lek kwam met achterstand uit het water, hield goed het tempo erin op de fiets en rukte op naar de vierde plaats in de wedstrijd. In de slotfase van de slopende marathon moest ze toch weer enkele posities prijsgeven. Bij de Vaate liep juist een hele sterke marathon, die haar uiteindelijk de fraaie negende plaats opleverde.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%