Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 26 juli
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Herzog wint Warandeloop

28 NOV 2010

TILBURG - Adrienne Herzog heeft zondag de internationale Warandeloop gewonnen. De in Spanje wonende atlete was in de bossen bij Tilburg de snelste over 8100 meter. Herzog won in 27 minuten en 30 seconden. Ze had een ruime voorsprong op de Belgische Veerle de Jaeghere, die veertien tellen moest toegeven. Joelija Roeban uit Oekraïne finishte met een achterstand van 24 seconden als derde.

Bij de mannen liep Kalid Choukoud naar de tweede plaats op de 10.000 meter. De Nederlander moest alleen de Duitser Steffen Uliczka laten voorgaan. Choukoud kwam vijf seconden te kort. De Belg Atelaw Bekele belandde op de derde plaats.

Voor Herzog was de Warandeloop een uitstekende test op weg naar de Europese crosskampioenschappen in het Portugese Albufeira, waar op 12 december om de titels wordt gestreden. Vorig jaar won de atlete in Dublin brons. Zondag had ze halverwege de ruim 8 kilometer de rest van het deelnemersveld al achter zich gelaten. Maandag wordt de Nederlandse afvaardiging voor de EK bekend, maar duidelijk is dat Herzog de vrouwenploeg aanvoert.

Bij de mannen deed Choukoud mee om de zege. De Nederlands kampioen veldlopen hoopt ook in Portugal te schitteren. Hij werd in Tilburg uiteindelijk in de slotfase afgetroefd door de Duitser Uliczka, die in Dublin vorig jaar op de EK als negentiende binnenkwam. Gert-Jan Wassink eindigde als zesde, net voor Michel Butter.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%