Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Sporters genoten van Gay Pride

02 AUG 2009

AMSTERDAM - "Het kan niet 1988 overtreffen, maar dit is ook fantastisch”, genoot oud-international Aron Winter met volle teugen van de Gay Pride, toen hem gevraagd werd of het te vergelijken viel met de triomftocht door de Amsterdamse grachten na het destijds behalen van de Europese titel.

"Hier geven we als sporters een echt statement”, zei oud-schaatsster Yvonne van Gennip. "Ik vind sowieso dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, in het leven en in de sport. Je bent een mens. Ik vind iemand aardig, ongeacht zijn of haar geaardheid. Het is jammer dat nog zoveel mensen oordelen binnen een thema als dit. Wij als sporters vinden het geen issue. En de sport kan nou eenmaal goed gebruikt worden om een signaal af te geven.”

Vond ook voormalig voetbalinternational Pierre van Hooijdonk. "Het is geen issue en dat zou het ook niet moeten zijn, maar ik besef dat het anders is in de voetballerij. Hoewel, dat blijft bij speculeren, want ik ken geen homoseksuele betaaldvoetballer, dus weet ook niet wat zijn ervaringen vooraf en nadien zijn geweest.”

Tafeltenniskampioen Trinko Keen haalde een heikele situatie aan uit zijn tijd als competitiespeler in Duitsland: "Eén keer haalden ze met mij in het team een geintje uit en beweerden dat de coach homo zou zijn. Toen ik het eens liet vallen, was hij beledigd. 'Hoe kon ik het denken', zei hij. Hilariteit bij de spelers, maar ik zat er wel een beetje mee. Eigenlijk had ik toen een statement moeten maken.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%