Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

SEM SCHILT WERELDKAMPIOEN K-1

05 DEC 2009

YOKOHAMA - Sem Schilt is de nieuwe wereldkampioen K-1. Onder het toeziend oog van een uitzinning Japans publiek sloeg The Hightower in de eindstrijd van het grootse vechtsportgala zijn opponent Badr Hari al in de eerste ronde (technische) knock-out. Daarmee zag Hari voor de tweede keer op rij, vorig jaar werd hij in de finale tegen Remy Bonjasky gediskwalificeerd, de kampioensgordel aan zijn neus voorbijgaan. Voor Schilt betekende het zijn vierde wereldtitel.

Op weg naar de eindstrijd versloeg Schilt Jerome Le Banner en regerend kampioen Bonjasky, beide keren op technische knock-out.

Schilt opende de finale tegen Hari furieus. De 36-jarige vechter van Golden Glory sloeg Hari binnen twee minuten drie keer tegen de grond. Bij de derde keer acht tellen was het einde verhaal voor de Marokkaanse Amsterdammer. In de finale betekenen drie downs immers een technische knock-out.

Overigens bewaarde Schilt slechte herinneringen aan Hari. De twee vechters ontmoetten elkaar afgelopen mei in de Amsterdam Arena, waar Hari gehakt maakte van Schilt. The Golden Boy klaarde de klus destijds binnen een minuut, waarin zijn opponent uit Zuidlaren twee keer tegen het canvas ging. In Yokohama liep vandaag echter alles anders.

Met de vierde eindzege evenaarde Schilt het record van Ernesto Hoost, die eveneens viermaal de wereldtitel bij de K-1 pakte. The Hightower veroverde eerder al in 2005, 2006 en 2007 de kampioensgordel. Met zijn wereldtitel verdiende Schilt 400.000 dollar.

Sem Schilt

Leeftijd: 36
Bijnaam: Hightower
Team: Golden Glory
Land: Nederland
Prestaties K-1: 36 partijen (31x winst, 4x verlies, 1x onbeslist)
Winnaar 'K-1 World GP Final': 3x (2005, 2006, 2007).

Badr Hari

Leeftijd: 24
Bijnaam: The Golden boy
Team: It's ShowTime
Land: Marokko (woonachtig in Nederland)
Prestaties K-1: 22 partijen (16x winst, 6x verlies)

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%