Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Pastor Maldonado
Pastor Maldonado
Foto: AFP

Maldonado en Bottas in 2013 bij Williams

28 NOV 2012

WANTAGE - Pastor Maldonado rijdt ook volgend jaar voor het Formule 1-team van Williams. De Venezolaan, die dit jaar de Grand Prix van Spanje won, gaat zijn derde jaar in bij het Britse team van Frank Williams. Het tweede stoeltje gaat naar de Fin Valtteri Bottas, die in 2013 zal debuteren. De Braziliaan Bruno Senna verlaat het team.

De 23-jarige Bottas is al sinds 2010 testcoureur bij Williams en is een protegé van oud-wereldkampioen Mika Häkkinen. Hij omschrijft zijn entree in de koningklasse van de autosport als een droom. „Het is enorm speciaal dat ik mag rijden voor zo'n legendarisch team.”

De overwinning van Maldonado was de eerste voor het team sinds 2004. Met zijn contractverlenging wordt de Venezolaan daar dan ook voor beloond. „Hij heeft altijd laten zien erg snel te zijn, maar hij is dit jaar ook volwassener geworden”, sprak Williams vol lof over Maldonado. Ook Bottas krijgt een pluim. „Valtteri is een van de meest talentvolle jonge coureurs die ik heb gezien. We verwachten veel van hem.”

14.5 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...