Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Bild is niet te spreken over de actie van Ferrari.
Bild is niet te spreken over de actie van Ferrari.
Foto: Bild

'Smerige aanval van Ferrari'

30 NOV 2012

Kom je aan Sebastian Vettel, dan kom je aan het Duitse boulevardblad Bild en dus is vrijdag Ferrari aan de beurt. "Smerige aanval op Vettel", kopt Bild. "Waardeloze truc van Ferrari."

Volgens Ferrari zou wereldkampioen Vettel tijdens de Grand Prix van Brazilië Jean-Eric Vergne  hebben ingehaald terwijl er met een gele vlag werd gezwaaid. Daar hadden de Italianen ook beelden bij gevonden.

Nog voor de Italiaanse renstal van Fernando Alonso een klacht in kon dienen, liet de internationale autosportfederatie (FIA) al weten dat dat geen enkel nut zou hebben. Er zijn namelijk ook beelden waarop duidelijk te zien is dat Vettel een groene vlag kreeg en dat betekent: inhalen mag.

Als Vettel wel was veroordeeld, had hij een tijdstraf van 20 seconden gekregen en was hij gezakt van plek zes naar plek acht. Dan zou Alonso de wereldtitel voor zich op mogen eisen.

"Experts geloven dat Ferrari bewust maar een deel van de beelden in omloop heeft gebracht", zo beweert Bild. "Maar dat valt natuurlijk niet te bewijzen."

 

13.7 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Verstappen leert erg snel
In Telesport Vandaag: Tom Coronel blikt vooruit het de GP van Maleisië waarin Max Verstappen als...