Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Foto: REUTERS

Ecclestone: rentree Schumacher was fout

07 DEC 2012

LONDEN - Als het aan Bernie Ecclestone had gelegen, was Michael Schumacher niet voor de tweede keer aan de slag gegaan in de Formule 1. Volgens de grote baas van het formule 1-circus was het een foute beslissing van Schumacher om zijn rentree te maken in de koningsklasse van de autosport.

"Ik had liever gehad dat hij was gestopt als zevenvoudig wereldkampioen dan nu. Mensen die de sport nog niet zo lang volgen, zullen Michael herinneren van nu, niet van hoe hij was. Ze zien hem niet als held, maar als een mens die kan falen”, zei Ecclestone vrijdag op de website van 'zijn' Formule 1.

Geen schim

Schumacher keerde in 2010, na 3 jaar afwezigheid, terug in de Formule 1. De nu 43-jarige Duitser was echter geen schim van de succesvolle coureur uit zijn eerste periode en is nu opnieuw gestopt.

„Het belangrijkste, maar tevens het moeilijkste, is om te weten wanneer je niet meer op topniveau bent en dingen moet overdragen aan een ander. Ik hoop dat ik dat ook zal doen. Als ik het gevoel heb dat ik niet meer alles kan geven, neem ik afscheid”, aldus de 82-jarige Brit.

12.5 °C
ZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Feyenoord is klaar voor...
In Telesport Vandaag laat chef voetbal Valentijn Driessen zijn licht schijnen over de traditionele...