Zoeken
  Zoeken met  
7.9 °C
ONO3
 
files 127
109 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Sebastian Vettel Foto: AP
ma 10 dec 2012, 14:05

'Red Bull moeilijk nog sneller te maken'

LONDEN - 

Het zal niet meevallen de formule 1-bolide van Red Bull volgend jaar nog sneller te maken. Dat zegt Adrian Newey, het technische brein van de renstal van wereldkampioen Sebastian Vettel. „Het zal heel moeilijk worden nog ergens winst uit te halen omdat de regels voor volgend jaar nauwelijks worden gewijzigd”, aldus de Brit op de gezaghebbende website van Autosport.

Red Bull domineerde de afgelopen drie seizoenen de Formule 1, resulterend in drie wereldtitels voor de Duitser Vettel en drie constructeurstitels. Het zal volgens Newey heel lastig worden die dominantie in 2013 vast te houden. „We zagen dit seizoen al dat het veld in elkaar schuift en de verschillen tussen de teams steeds kleiner worden. Het feit dat acht verschillende coureurs races wonnen, bewijst dat.”

Newey voorspelt dat de bolide van Red Bull voor 2013 weinig anders zal zijn dan die van dit seizoen. „Er zullen geen verrassingen zijn. De nieuwe auto zal een verdere ontwikkeling zijn van de vorige. Het leuke van de Formule 1 is dat ik niet weet waar andere teams eventueel mee komen.”

Lees meer over
formule 1  - autorace  - red bull  - sebastian vettel

Slagter startklaar voor AGR
Tom-Jelte Slagter verwacht dit jaar beter te presteren in de Amstel Gold Race dan in de vorige...