Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

V/d Garde langer in wachtkamer

04 JAN 2013

RIJSWIJK - Het geduld van autocoureur Giedo van der Garde wordt danig op de proef gesteld. De Nederlander weet nog altijd niet of hij dit jaar voor het team van Caterham in de Formule 1 rijdt. De Britse renstal stelt de beslissing steeds weer uit.

Giedo van der Garde weet niet of hij volgend jaar bij Caterham rijdt.
Giedo van der Garde weet niet of hij volgend jaar bij Caterham rijdt.
Foto: AFP

"Ik kan niet meer melden dan dat de gesprekken met Caterham nog steeds lopen. Maar er zijn meerderde kandidaten voor het tweede stoeltje”, meldde Van der Gardes zaakwaarnemer vrijdag.

Van der Garde, die afgelopen jaar naar tevredenheid als test- en reserverijder fungeerde, heeft concurrentie van onder anderen de Rus Vitali Petrov, de Fin Heikki Kovalainen en de Braziliaan Bruno Senna. De Fransman Charles Pic werd in november al vastgelegd als eerste rijder.

Commercieel interessant

Petrov lijkt de grootste tegenstrever van Van der Garde. De Rus reed in 2012 voor Caterham en presteerde goed in de slotrace van het jaar. Hij is bovendien commercieel interessant voor het team, omdat in 2014 Rusland een formule 1-race krijgt in Sotsji.

Force India

Ook Force India moet nog altijd zijn tweede coureur aanwijzen, terwijl over een maand alweer de eerste officiële testraces voor de koningsklasse staan geprogrammeerd. De Schot Paul di Resta is zeker van zijn stoeltje, de Fransman Jules Bianchi en de Duitser Adrian Sutil lijken de voornaamste kandidaten voor het tweede stoeltje.

12.5 °C
ZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Feyenoord is klaar voor...
In Telesport Vandaag laat chef voetbal Valentijn Driessen zijn licht schijnen over de traditionele...