Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Importeur Nissan stopt met Dutch GT

30 JAN 2013

ZANDVOORT - Het Dutch GT-kampioenschap heeft in de aanloop naar de seizoensopening met Pasen een zware tegenslag moeten incasseren doordat automobielimporteur Nissan Nederland zich uit de koningsklasse van de nationale autorensport heeft teruggetrokken. De beslissing kwam voor zowel de importeur als tuner Frans Verschuur als een donderslag bij heldere hemel.

Frans Verschuur.
Frans Verschuur.
Foto: Ulli Upietz

Afgelopen vrijdag bestelde Verschuur nog de racekleding voor komend seizoen en ook Nissan"s PR-manager Bart van Tienen werd begin deze week volledig verrast door de mededeling van Nissan Europa dat er om 'marketing technische redenen" geen budget mocht worden aangewend voor het Dutch GT.

"De stormballen worden in de Europese automotive gehesen en dat betekende voor ons dat Nissan Europa niet wil investeren in ons Nederlands raceprojekt. We hadden de plannen voor komend seizoen al klaar liggen en hadden al mensen uitgenodigd voor de Paasraces. Maar als je het geld niet krijgt, dan houdt het op. Ik baal daar ongelooflijk van.

Ook voor Frans Verschuur die de auto's bezit, is dit een hard gelag. Hij moet nu zien die te verkopen om zijn investering eruit te halen", reageerde Van Tienen geschokt. Hij heeft eveneens te doen met het Dutch GT "dat het al zwaar heeft" en nu de enige importeur moet missen. "Want deelname van een auto-importeur geeft het kampioenschap toch meer aanzien".

De Nissan-coureurs Sandor van Es, Tim Coronel en Bertus Sanders verliezen door het besluit uit Frankrijk hun Nissan-stoeltje.Voor tuner Verschuur kwam de klap eveneens hard aan. Hij moet met zijn bedrijf leven van de racerij.

Een week eerder kreeg hij al te horen dat de Chevrolet Camaro's niet meer bij Equipe Verschuur worden ondergebracht, maar zijn overgenomen door het team van Rick Abbrech. "Ïk ga me nu maar op de Europese markt concenteren met de Renault Megane Trophy", zei de Nijmegenaar.

lees meer over

19.4 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.41
+ / - +0.58%
PSV`er De Jong waakt voor...
- PSV`er Siem de Jong over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League, verslaggever...