Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
MASSA - Bij de seizoensouverture van de Formule 1 in Melbourne gaat het mis voor Ferrari-coureur Felipe Massa. Hij crasht in de training. Zijn bolide wordt naar de pits getakeld.
Bij de seizoensouverture van de Formule 1 in Melbourne gaat het mis voor Ferrari-coureur Felipe Massa. Hij crasht in de training. Zijn bolide wordt naar de pits getakeld.
Foto: EPA

Melbourne wil Formule 1 behouden

05 FEB 2013

MELBOURNE - Melbourne wil graag de Formule 1 behouden, ook na afloop van het huidige contract dat nog 3 jaar loopt. „De grand prix is goed geweest voor deze staat en deze stad en zal dat ook in de toekomst zijn. De grand prix vervult een hoofdrol in onze kalender van grote evenementen”, zei premier Ted Baillieu van de Australische staat Victoria.

De premier weigerde mee te gaan in de kritiek dat de Formule 1 de staat te veel geld kost. Jaarlijks lijdt de organisatie op circuit Albert Park een slordige 38 miljoen euro verlies. „De grand prix is juist een troef voor Melbourne en Victoria. We zullen er alles aan doen dat dat zo blijft in de toekomst.”

De Formule 1 opent dit seizoen op 17 maart met de Grand Prix van Australië.

lees meer over

14.5 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`De druk staat er op bij Max`
Chef voetbal Valentijn Driessen over de perikelen rondom Jerrel Hasselbaink, Max Verstappen en...