Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Foto: Frits van Eldijk

'Vet moment' voor Nederlandse F1-coureur

’VdG’: Nieuwe Pirelli's er snel aan

06 FEB 2013

JEREZ DE LA FRONTERA - Samen met zijn Franse teamgenoot Charles Pic onthulde Giedo van der Garde dinsdag in de pitstraat op het circuit van Jerez de la Frontera de CT03, de bolide waarmee hij komend seizoen in actie zal komen. „Dat was kicken. Een vet moment. Maar daarna moest de knop meteen om, want er moest gereden worden.”

In totaal legde Van der Garde op het Spaanse circuit 64 ronden af, omgerekend ruim 283 kilometer. Zijn snelste rondetijd ging in 1.21,915, goed voor de tiende tijd van de dag.

Teamgenoot Pic

Op het circuit werd VdG door zijn nieuwe collega’s gefeliciteerd met zijn sportieve promotie, inclusief Pic. De Fransman, die overkwam van Marussia, had hem vrijdag al een sms gestuurd met de tekst ‘Team Addax in F1’. Twee jaar geleden waren de twee teamgenoten in de GP2-klasse bij Addax. „Het is leuk dat we herenigd zijn. We hebben destijds goed samengewerkt en ik verwacht dat het dit jaar ook geen probleem zal zijn. Natuurlijk is er sprake van rivaliteit, maar het is ook zaak dat we samen het team vooruit helpen”, aldus Van der Garde.

Teambaas Cyril Abiteboul verwacht veel profijt te hebben van de samenwerking met het team van Williams bij het gebruik van een windtunnel. Hij noemt 2013 een overgangsjaar, maar benadrukt dat er ook dit seizoen al progressie wordt verwacht. „We willen verder bouwen richting de toekomst en zeker weten dat we dat met de juiste mensen doen en met de juiste coureurs.”

Nieuwe Pirelli's

Wat dat betreft, staat de druk bij Van der Garde en Pic er vol op. De eerste belangrijke uitdaging voor de komende drie testdagen schuilt volgens Van der Garde in het ontleden van de nieuwe Pirelli’s. „De eerste ronde ging goed, maar daarna gingen de banden er snel aan. Wat dat betreft, is er veel werk aan de winkel, Want in de Formule 1 is bandenmanagement van levensbelang.”

13.7 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...