Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Danica Patrick is in de autosport meer dan alleen maar sexy.
Danica Patrick is in de autosport meer dan alleen maar sexy.
Foto: AFP

Eerste vrouw op poleposition

Racebabe troeft mannen af

19 FEB 2013

GEEN - "Ik wil in de autosport als man worden behandeld. Ik ben meer dan alleen sexy", zei Danica Patrick, nadat zij historie had geschreven door als eerste vrouw een poleposition te veroveren voor de Daytona 500.

Patrick reed zondagnacht een indrukwekkende kwalificatiereeks. Haar rondetijd van 47,817 seconden bleek de allersnelste sinds 1990. De 30-jarige Amerikaanse rijdster zette in haar Chevrolet een gemiddelde snelheid van liefst 316 kilometer per uur op de klokken.

Patrick maakte acht jaar geleden al furore door tijdens de wereldberoemde Indy500 als eerste vrouw één ronde aan de leiding te gaan. Ze eindigde destijds als vierde. Later, in 2008, klopte zij in Japan alle mannen en zo kreeg de IndyCar Series voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke winnaar.

Patrick wil echter meer, zo veklaarde zij tegenover The New York Times. "Ik heb natuurlijk ook geluk gehad met goede teams en de juiste mensen om me heen. Zonder dat alles was het onmogelijk geweest om dit te presteren. Maar we zijn nog niet klaar. We willen nog veel meer historie schrijven."

13.9 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...