Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Foto: EPA

Van der Garde in achterhoede met Caterham

21 FEB 2013

BARCELONA - Giedo van der Garde heeft donderdag tijdens de testraces op het circuit van Barcelona niet kunnen aantonen dat de Caterham een competitieve bolide is komend WK-seizoen. De Nederlandse Formule 1-coureur reed in Catalonië 93 ronden, de snelste ging in 1 minuut en 26,177. Hij was daarmee het langzaamst van de 12 man die op de baan kwamen.

Fernando Alonso onderscheidde zich andermaal in de nieuwe Ferrari, waarin de Spanjaard zich al bijzonder thuisvoelt: 1.21,875. Hij bleef de Duitser Nico Hülkenberg (Sauber) en de Fransman Romain Grosjean (Lotus Renault) enkele tienden voor.

Van der Garde, een fractie sneller dan zijn ploeggenoot Charles Pic een dag eerder, was niettemin tevreden over de vorderingen. „Het was een productieve dag. We hebben het hele voorgenomen plan kunnen afwerken”.

Door technische problemen met het KERS-systeem kon hij in de middaguren de extra pk's die dat levert niet gebruiken. „Toch hebben we nog verscheidende afstellingen kunnen uitproberen. Dat geeft ons meer werk voor vrijdag en verschillende opties voor de volgende tests. We richten ons onder meer op de stabiliteit van de wagen aan de achterzijde”, zei Van der Garde.

12.2 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - 0.0%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...