Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Coureur Giedo van der Garde met Marcel Boekhoorn.
Coureur Giedo van der Garde met Marcel Boekhoorn.
Foto: Frits van Eldik

Boekhoorn aast op aandelen Williams

11 OKT 2013 Frank Woestenburg

AMSTERDAM/SUZUKA - Marcel Boekhoorn, de schoonvader van Formule 1-coureur Giedo van der Garde, heeft serieuze interesse om de aandelen van Toto Wolff in het F1-team van Williams over te nemen. De Oostenrijker verruilde afgelopen winter de Britse renstal voor de functie van directeur motorsport bij Mercedes, maar heeft nog altijd zestien procent van de aandelen van ‘Williams Grand Prix Holding’ in handen.

Vanwege een dreigend risico van belangenverstrengeling wil Wolff van dat pakket af. Voor Boekhoorn zou het behalve een interessante investering vooral ook een manier zijn om Giedo van der Garde, dit seizoen nog rijdend voor Caterham, onder te brengen bij het gerenommeerde team.

Jan-Paul ten Hoopen, de manager van Van der Garde, bevestigt dat Boekhoorn en Wolff met elkaar gesproken hebben over een mogelijke aandelendeal. "Maar in principe moet je de aankoop van aandelen en het verkrijgen van een racezitje los van elkaar zien. Bovendien zal Marcel een dergelijke stap alleen zetten als het zakelijk interessant en verantwoord is”, aldus Ten Hoopen.

Bij Williams, waar de dagelijkse leiding sinds dit seizoen in handen is van Claire Williams, zou de racetoekomst van zowel de Venezolaan Pastor Maldonado als de Fin Valtteri Bottas onzeker zijn. Maldonado gaf onlangs zelf te kennen volgend jaar liever thuis te willen zitten dan nog zo’n teleurstellend seizoen mee te maken als nu. Ten Hoopen: "Natuurlijk zou Giedo graag bij een gerenommeerd team als Williams willen rijden. Het is een echt raceteam waar ze heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Williams maakt nu even een moeilijke periode door, maar daar komt men vanzelf wel weer uit. Mijn verwachting is dat men zeker met Claire Williams aan het roer snel weer hogerop komt en daarmee is het automatisch een interessante partij om sponsor van te zijn, om een rijder bij te hebben of om aandelen van te bezitten.”

Zaterdag in Telesport een exclusief interview met Claire Williams over de toekomst van ‘haar’ F1-team.

20.2 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 446.01
+ / - -0.42%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...