Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Bas Schothorst
Bas Schothorst
Foto: .

Schothorst promoveert naar Porsche Supercup

02 MEI 2014

AMSTERDAM - Autocoureur Bas Schothorst maakt dit seizoen de overstap naar de prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup, dat een vast onderdeel is van het voorprogramma van de Europese Formule 1-races. Schothorst (34) zal uitkomen voor het Poolse team Förch Racing by Lukas Motorsport. Vorig seizoen kwam Schothorst nog uit in de Duitse Porsche Carrera Cup. De technische leiding bij zijn nieuwe team is in handen van de Duitse engineer Frank Funke.

De afgelopen weken werd er door het complete team al op verschillende circuits getest. Voor Bas Schothorst was het belangrijk gewend te raken aan de nieuwe auto en het team. In de Porsche Mobil 1 Supercup wordt gereden met de Cup-versie van de 991, de actuele modelgeneratie van de iconische sportwagen Porsche 911.

"Voor mij is deze auto nieuw omdat we afgelopen seizoen in de Carrera Cup nog met de 997 versie reden. De 991 is echt een enorme verbetering’’ aldus Schothorst. "De eerste ervaringen met het nieuwe team zijn ook erg positief. Er wordt hard en professioneel gewerkt. Alles staat in het teken van prestatie. Van mij mag het seizoen starten.”

11 mei de start

Het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup begint op 11 mei in het voorprogramma van de Spaanse Formule 1-Grand Prix op het Circuit de Catalunya-Barcelona. Twee weken later volgt met het optreden op het stratencircuit van Monaco, een van de onbetwiste hoogtepunten van het seizoen.

Op 22 juni gaat het verder op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Daarna volgen de races op de circuits van Silverstone in Groot-Brittannië (6 juli), de Hockenheimring (20 juli), de Hungaroring nabij Budapest (27 juli), het Belgische Spa-Francorchamps (24 augustus) en Monza in Italië (7 september). Ter afsluiting van het seizoen zal op 12 oktober worden gereden op het nieuwe circuit van Sotsji in het voorprogramma van de eerste Russische Formule 1-Grand Prix.

13.7 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...