Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

F1-teams praten met Van der Garde

30 AUG 2011

SPA-FRANCORCHAMPS - Het management van GP2-coureur Giedo van der Garde is door drie Formule 1-teams benaderd om te gaan praten over de voorwaarden voor een eventuele overstap naar de koningsklasse van de autosport. Het gaat in ieder geval om de teams van Lotus Renault GP en Virgin Racing. Het derde team is waarschijnlijk Williams.

Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Foto: www.eldik.net

Van der Garde, die afgelopen weekeinde op Spa-Francorchamps de titel in de GP2-klasse opgeëist zag worden door de Fransman Romain Grosjean, maakte vorig jaar al lange tijd aanspraak op een stoeltje bij Virgin. Uiteindelijk werd hij in dat gevecht afgetroefd door de Belg Jérôme d’Ambrosio. Dit seizoen lijken de kansen op een avontuur in de Formule 1 ten goede gekeerd. Van der Garde heeft tot dusver een sterk seizoen achter de rug. Ondanks de nodige pech staat hij momenteel als tweede geklasseerd in de GP2-klasse en leidt hij soeverein de nationale Telesport/Castrol Edge Rankings.

Bovendien heeft de coureur, die uitkomt voor het Barwa Addax-team, het geluk dat diverse F1-teams niet alleen naarstig op zoek zijn naar vers bloed, maar zeker ook naar vers geld. Zo worstelt het team van Lotus Renault GP met geldzorgen en is de Nederlandse zakenman Marcel Boekhoorn, de aanstaande schoonvader van Van der Garde, onlangs benaderd om te participeren in een eventuele overname van de Franse renstal. Een eerste gesprek daarover zou inmiddels al plaats hebben gevonden. Een en ander zou vanzelfsprekend sportieve consequenties voor Van der Garde kunnen hebben. De Rus Vitaly Petrov en de Braziliaan Bruno Senna (sinds GP België) zijn de vaste coureurs van Lotus Renault, waar men nog altijd in onzekerheid verkeert over de eventuele terugkeer van Robert Kubica. De Pool raakte begin dit jaar zwaargewond bij een rally-ongeval en is momenteel aan het revalideren. Afgelopen weekeinde onderging hij voorlopig zijn laatste operatie.

Ook Williams, net als Lotus Renault een team uit de middenmoot, en Virgin zouden open staan voor een betalende coureur. Van der Garde wil liever niet reageren op alle ontwikkelingen met betrekking tot zijn F1-toekomst. De McGregor-coureur focust zich liever op een goede afsluiting van zijn GP2-seizoen, over twee weken op Monza. Wel geeft hij aan dit het dit jaar een kwestie van ´alles of niets´ is. „Er is geen plan B. Als het nu niet lukt, is het klaar”, aldus Van der Garde.

17.1 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - -0.01%
PSV`er De Jong waakt voor...
- PSV`er Siem de Jong over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League, verslaggever...