Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Foto: AFP

Van der Garde valt uit bij training

02 NOV 2012

ABU DHABI - Giedo van der Garde heeft vrijdag niet veel kunnen laten zien bij de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi. De coureur van Caterham kreeg op het Yas Marina Circuit pech met zijn motor en moest naar een paar ronden de training staken.

Van der Garde heeft de afgelopen periode op de vrijdag plaats mogen nemen in de bolide van Caterham. Ook dinsdag en woensdag zal hij nog verder testen. „Dat worden belangrijke dagen”, zei zijn manager Jan Paul ten Hoopen met het oog op een stoeltje voor volgend jaar. „We willen beiden graag en zijn in gesprek. Het is een mooie optie, maar er zijn ook meer teams. Voor het einde van het jaar hopen we zeker duidelijkheid te hebben.”

Lewis Hamilton

De Brit Lewis Hamilton zette in de eerste sessie de beste tijd neer. In zijn McLaren ging hij rond in 1.43,285. Hij bleef hiermee zijn land- en teamgenoot Jenson Button voor (1.43,618). De Duitser Sebastian Vettel werd derde in zijn Red Bull. Met 1.44,050 eindigde hij voor zijn Spaanse rivaal Fernando Alonso in zijn Ferrari (1.44,366).

16.2 °C
ZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
Terpstra: `Het was gatenkaas`
Niki Terpstra schreef zondag na een hectische slotrit de Eneco Tour op zijn naam. De Nederlander...