• Telesport
  • Telesport quiz
 • Voetbal
  • Eredivisie
 • Autosport
  • GPPro
 • Wielersport
 • Tennis
 • Schaatsen
 • Darts
 • Golf
 • Talent
 • Scorebord
 • TV
 • EredivisiePRO

VALENTIJN DRIESSEN

Bondscoach ook schatbewaarder

JOHAN CRUIJFF

Jammer dat Klaassen er niet bij is

Zoals ik al heb aangegeven, ga ik tijdens de voorbereiding niet diep in op het Nederlands elftal. Er wordt nog van alles uitgeprobeerd en dan is het te vroeg om conclusies te trekken.  
 

RUUD GULLIT

Benieuwd naar nieuw Oranje

Geen WK-koorts in Nederland. Hoe lang moeten we niet teruggaan in de tijd dat er geen sprake was van algehele opwinding in ons land over het Nederlands elftal en een groot toernooi.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

'Van Gaal gooit twee jaar weg'

Johan Cruijff

JOHAN CRUIJFF

Voorbereiding waarvoor geen boeken bestaan

RAYMOND KERCKHOFFS

Giro als leerschool

Met de start van de Giro d’Italia is het wielerseizoen aan een nieuwe episode begonnen. De grote rondes vormen niet alleen een apart hoofdstuk in het wielrennen, het is ook de belangrijkste chapter van het wielerjaar.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Vitesse ten onder aan wanbeleid

In navolging van Roda JC kreeg NEC gisteren met de degradatie naar de Jupiler League een dure rekening gepresenteerd voor het gevoerde wanbeleid. Na respectievelijk 41 jaar en 20 jaar verliest de eredivisie twee vaste basisklanten.  
 
Johan Cruijff

JOHAN CRUIJFF

'Snel een streep eronder'

VALENTIJN DRIESSEN

Van Gaal flirt met Koeman

Kranten en tijdschriften met een rubriek waarin BN’ers hun WK-opstelling in een 1-4-3-3-formatie geven, moeten een alternatieve tactiek presenteren.  
 

RUUD GULLIT

Geweldige week met Atletico

Een geweldige week heb ik achter de rug met een indrukwekkende reeks duels over hoe je voetbal kan interpreteren. Voor mij begon dat vorige zondag met Liverpool-Chelsea: 0-2.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Erfenis van De Boer loodzwaar

WIM KIEFT

Van Gaal en Van Persie onverstandig

Met Louis van Gaal als de kandidaat om manager te worden bij Manchester United als opvolger van David Moyes, vind ik het onbegrijpelijk dat Robin van Persie twee eredivisiewedstrijden met de bondscoach heeft bezocht.  
 

JAAP DE GROOT

Topcoaches

Wat is het kenmerk van een topcoach? Onder meer dat hij zijn team onrealistisch laat presteren. Door de spelers te laten geloven dat het onmogelijke mogelijk is.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Balcirculatie achterin is dodelijk

VALENTIJN DRIESSEN

Hoog spel Van Gaal-Sneijder

Geflankeerd door zijn eerste en derde aanvoerder Robin van Persie en Kevin Strootman bekeek bondscoach Louis van Gaal PSV-Feyenoord. Ongekend dat een bondscoach zich buiten een campagne van Oranje zo nadrukkelijk manifesteert met z’n internationals.  
 

RAYMOND KERCKHOFFS

Brein van de meester

Het was een bewuste keuze van Niki Terpstra om in 2011 voor de ploeg van Patrick Lefevere te kiezen. Er waren riantere aanbiedingen, maar de Noord-Hollander durfde in zichzelf te investeren in de hoop ooit een monumentale klassieker te winnen.  
 

GUUS HIDDINK

Bayern mooi en effectief

Het was weer een mooie voetbalweek. Met boeiende wedstrijden en verrassende uitslagen. Alles erop en eraan. Ik heb vooral genoten van de hardheid van de wedstrijden in de Champions League en Europa League.  
 

TON BOOT

Noodklok

Woensdag verscheen er een verontrustend artikel van Hans Klippus in het AD. De sportbonden, de pijlers van de georganiseerde Nederlandse sport, zitten in de grootste problemen.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Hetzelfde liedje met Mourinho

VALENTIJN DRIESSEN

De Boer en Bosz twijfelen

Op het trainersfront staat het voetbal in Nederland een ware kaalslag te wachten. Een ongekend aantal gezichtsbepalende trainers met een grote status en veel kwaliteit vertrekt.  
 

RAYMOND KERCKHOFFS

Foutenfestival ploeg Boonen

Op 35 kilometer van de streep leek het alsof de sterkste ploeg van het peloton de Ronde van Vlaanderen in een beslissende plooi had gelegd.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Jordania tekent doodvonnis

VALENTIJN DRIESSEN

'Win-win voor Ajax en Vermeer'

\Met de overwinning tegen FC Twente is Ajax’ vierde kampioenschap op rij slechts een kwestie van tijd. Voor het gevoel van Jasper Cillessen pas zijn eerste titel in drie jaar Ajax.  
 

JAAP DE GROOT

Laatste stap Messi

Als je ooit wedstrijden van Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff hebt bezocht, dan geniet je weliswaar van Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, maar blijven de superlatieven achterwege.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

'Probleem als clubs moeten'

RAYMOND KERCKHOFFS

Robots op de fiets

Aan het begin van de heilige Vlaamse wielerweek heeft de wielersport niet te klagen over aandacht en exposure. De historische klassiekers weten nog altijd een groot publiek te trekken en juist de ‘helletochten’ over de middeleeuwse wegen doen de romantiek van de sport oplaaien.  
 

TON BOOT

Opstand der horden

Het rommelt bij AC Milan. De belangrijkste Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kwam onlangs met een lijst van kritiek die de spelers op coach Clarence Seedorf zouden hebben. Deze lijst bevatte niet minder dan tien kritiekpunten. Het zal je maar overkomen als coach.  
 

Valentijn Driessen

Nations Cup ongewis avontuur

IREEN WÜST

Beste seizoen

Ik ben uitgeput, afgedraaid en uitgewrongen. Prima, mij hoor je verder niet. Het beste seizoen ooit in mijn schaatscarrière laat een té goed gevoel achter.  
 

JACQUES BRINKMAN

Tegenslag

Helaas, met een pil is dit niet te verhelpen. Ik heb waarschijnlijk twee tia’s achter elkaar gehad, hoewel de doktoren daar niet unaniem van overtuigd zijn.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Cocu en Moyes niet ter discussie

RAYMOND KERCKHOFFS

Pompeiana welkom

De 105e editie van Milaan-Sanremo heeft het gelijk van organisator RCS bewezen. De komst van een extra beklimming in de finale zal het spektakel van de klassieker alleen maar goed doen.  
 

FRANK WOESTENBURG

Polonaise Hollandaise

Wij vieren feest, dus weg met de malaise. Want nu is het tijd voor de polonaise, Hollandaise. Het nummer van Arie Ribbens schalde gisteren hard door de luidsprekers van Thialf.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Transfers failliet van opleiding

Van de veertig onder de loep genomen toptransfers van spelers uit de eredivisie naar de vier grote Europese topcompetities Duitsland, Engeland, Italië en Spanje stonden slechts twee spelers direct na hun komst met een kampioensschaal boven hun hoofd.  
 

TON BOOT

Sport en bestuur

We zijn van dezelfde generatie en mogen elkaar al lang. Hij speelde in het Nederlands voetbalelftal en ik in het nationale basketbalteam. Voor zijn pensioen was Otto een captain of industry geweest en hij bekleedde nu een hoge bestuursfunctie bij een topclub.  
 

JAAP DE GROOT

Hollandse school (3)

WIM KIEFT

Gek van Mourinho en Mancini

Vooraf verheugde ik me op Chelsea-Galatasaray. Tegen beter weten in. Want met twee cynische coaches als José Mourinho en Roberto Mancini had ik natuurlijk kunnen verwachten dat het weer 90 minuten afbraakvoetbal zou worden.  
 

SVEN KRAMER

Oeuvreprijs

De WK allround in Heerenveen betekent na veertien jaar het eindstation van de TVM-schaatsploeg. Helaas kan ik het afscheid zelf niet opluisteren met een nieuwe titel. Die had ik ze maar wat graag gegund.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Geef mij maar Uli Hoeness

TON BOOT

Een achtenswaardig man

’Vertrek Steve McClaren kost FC Twente miljoenen’. Het is de kop van de rubriek Primeur in de Voetbal International van vorige week.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Arbitrage en criminelen slaan toe

De scheidsrechters in de eredivisie bieden columnisten iedere week een ontsnapping voor het geval ze geen onderwerp hebben.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Bayern gaat vrijuit

Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Cruijff trekt geen conclusies

VALENTIJN DRIESSEN

Domper Strootman, Oranje en Van Gaal

VALENTIJN DRIESSEN

Aanvoerders zijn band niet waard

Heren aanvoerders: verbeter de wereld, begin bij jezelf. In het actieweekend van De Aanvoerders gingen juist veel te veel aanvoerders van eredivisieclubs over de schreef.  
 

TON BOOT

De coolste scheidsrechter

Ik kwam hem tegen in de dorpsstraat. Altijd leuk en interessant."Hoe was Sotsji?” vroeg ik.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Sneijder op de wip

IREEN WÜST

Haast is geboden

Nog een dikke twee weken en dan zit een in alle opzichten onvergetelijk schaatsseizoen er alweer op. Ik denk dat wij als schaatsers onze sport meer dan goed verkocht hebben.  
 

JACQUES BRINKMAN

Samenwerken is een must

Ik hoef hier niet te bepleiten dat sport een wezenlijk onderdeel hoort te zijn in ons leven. Dat idee wordt breed gedragen. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid en het economisch presteren van de samenleving.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Opbouw nooit via de backs

TON BOOT

Maximale taakuitvoering

De succesvolste Winterspelen ooit zijn al weer een week voorbij. Er wordt veel gehuldigd, en terecht. Laten we ervan genieten, dit komt nooit meer terug.  
 

FRANK WOESTENBURG

Schaatsen van de toekomst

Afgezien van een dwarse scheidsrechter en een kortstondige storing van de ijsmachines waren de KPN/NK’s allround en sprint in het Olympisch Stadion drie dagen lang promotie voor het schaatsen.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

De wereld volgens Van Gaal

RUUD GULLIT

Benieuwd naar reactie van Ajax

Ik heb de oorwassing van Ajax voorspeld. De ploeg beheerst maar één speelstijl en dat is ze opgebroken tegen Red Bull Salzburg.  
 

SVEN KRAMER

Op naar Pyeongchang

Het is een idee waar iedere sporter altijd even aan moet wennen wanneer de Olympische Spelen voorbij zijn. Aan een route van vier jaar is een einde gekomen, ineens begin je weer op nul.  
 

JAAP DE GROOT

Act van Rutte

Johan Cruijff.

COLUMN JOHAN CRUIJFF

'Jordi krijgt prijs van Peres'

VALENTIJN DRIESSEN

'Tomasson slachtoffer vrienden'

Vrienden zijn een slechte raadgever bij een tussentijdse trainerswissel. Zoveel is duidelijk. Sparta-commissaris Leo Beenhakker haalt zijn voormalig medebestuurslid Gert Kruys van het trainersclubje CBV binnen en het Kasteel stort in.  
 

TON BOOT

'Verklaren'

Vierentwintig plakken, drieëntwintig bij langebaanschaatsen en één bij shorttrack. Vijfde plaats medailleklassement, een grandioos resultaat. Deze Winterspelen waren voor Nederland een collectieve flow van individuele sporters.  
 
Johan Cruijff.

Cruijff staat achter besluit Kramer

8.3 °C
ZZW6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%
Afschuw over Vermeer-pop
De lugubere Vermeer-pop en de spreekkoren waren na Ajax - Feyenoord het gesprek van de dag. Chef...