Zoeken
  Zoeken met  
11.0 °C
ZO2
 
files 186
139 km.
euro95
diesel
1,809
1,491
 
 

JOHAN CRUIJFF

Balcirculatie achterin is dodelijk

VALENTIJN DRIESSEN

Hoog spel Van Gaal-Sneijder

Geflankeerd door zijn eerste en derde aanvoerder Robin van Persie en Kevin Strootman bekeek bondscoach Louis van Gaal PSV-Feyenoord. Ongekend dat een bondscoach zich buiten een campagne van Oranje zo nadrukkelijk manifesteert met z’n internationals.  
 

RAYMOND KERCKHOFFS

Brein van de meester

Het was een bewuste keuze van Niki Terpstra om in 2011 voor de ploeg van Patrick Lefevere te kiezen. Er waren riantere aanbiedingen, maar de Noord-Hollander durfde in zichzelf te investeren in de hoop ooit een monumentale klassieker te winnen.  
 

GUUS HIDDINK

Bayern mooi en effectief

Het was weer een mooie voetbalweek. Met boeiende wedstrijden en verrassende uitslagen. Alles erop en eraan. Ik heb vooral genoten van de hardheid van de wedstrijden in de Champions League en Europa League.  
 

TON BOOT

Noodklok

Woensdag verscheen er een verontrustend artikel van Hans Klippus in het AD. De sportbonden, de pijlers van de georganiseerde Nederlandse sport, zitten in de grootste problemen.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Hetzelfde liedje met Mourinho

VALENTIJN DRIESSEN

De Boer en Bosz twijfelen

Op het trainersfront staat het voetbal in Nederland een ware kaalslag te wachten. Een ongekend aantal gezichtsbepalende trainers met een grote status en veel kwaliteit vertrekt.  
 

RAYMOND KERCKHOFFS

Foutenfestival ploeg Boonen

Op 35 kilometer van de streep leek het alsof de sterkste ploeg van het peloton de Ronde van Vlaanderen in een beslissende plooi had gelegd.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Jordania tekent doodvonnis

VALENTIJN DRIESSEN

'Win-win voor Ajax en Vermeer'

\Met de overwinning tegen FC Twente is Ajax’ vierde kampioenschap op rij slechts een kwestie van tijd. Voor het gevoel van Jasper Cillessen pas zijn eerste titel in drie jaar Ajax.  
 

JAAP DE GROOT

Laatste stap Messi

Als je ooit wedstrijden van Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff hebt bezocht, dan geniet je weliswaar van Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, maar blijven de superlatieven achterwege.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

'Probleem als clubs moeten'

RAYMOND KERCKHOFFS

Robots op de fiets

Aan het begin van de heilige Vlaamse wielerweek heeft de wielersport niet te klagen over aandacht en exposure. De historische klassiekers weten nog altijd een groot publiek te trekken en juist de ‘helletochten’ over de middeleeuwse wegen doen de romantiek van de sport oplaaien.  
 

TON BOOT

Opstand der horden

Het rommelt bij AC Milan. De belangrijkste Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kwam onlangs met een lijst van kritiek die de spelers op coach Clarence Seedorf zouden hebben. Deze lijst bevatte niet minder dan tien kritiekpunten. Het zal je maar overkomen als coach.  
 

Valentijn Driessen

Nations Cup ongewis avontuur

IREEN WÜST

Beste seizoen

Ik ben uitgeput, afgedraaid en uitgewrongen. Prima, mij hoor je verder niet. Het beste seizoen ooit in mijn schaatscarrière laat een té goed gevoel achter.  
 

JACQUES BRINKMAN

Tegenslag

Helaas, met een pil is dit niet te verhelpen. Ik heb waarschijnlijk twee tia’s achter elkaar gehad, hoewel de doktoren daar niet unaniem van overtuigd zijn.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Cocu en Moyes niet ter discussie

RAYMOND KERCKHOFFS

Pompeiana welkom

De 105e editie van Milaan-Sanremo heeft het gelijk van organisator RCS bewezen. De komst van een extra beklimming in de finale zal het spektakel van de klassieker alleen maar goed doen.  
 

FRANK WOESTENBURG

Polonaise Hollandaise

Wij vieren feest, dus weg met de malaise. Want nu is het tijd voor de polonaise, Hollandaise. Het nummer van Arie Ribbens schalde gisteren hard door de luidsprekers van Thialf.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Transfers failliet van opleiding

Van de veertig onder de loep genomen toptransfers van spelers uit de eredivisie naar de vier grote Europese topcompetities Duitsland, Engeland, Italië en Spanje stonden slechts twee spelers direct na hun komst met een kampioensschaal boven hun hoofd.  
 

TON BOOT

Sport en bestuur

We zijn van dezelfde generatie en mogen elkaar al lang. Hij speelde in het Nederlands voetbalelftal en ik in het nationale basketbalteam. Voor zijn pensioen was Otto een captain of industry geweest en hij bekleedde nu een hoge bestuursfunctie bij een topclub.  
 

JAAP DE GROOT

Hollandse school (3)

WIM KIEFT

Gek van Mourinho en Mancini

Vooraf verheugde ik me op Chelsea-Galatasaray. Tegen beter weten in. Want met twee cynische coaches als José Mourinho en Roberto Mancini had ik natuurlijk kunnen verwachten dat het weer 90 minuten afbraakvoetbal zou worden.  
 

SVEN KRAMER

Oeuvreprijs

De WK allround in Heerenveen betekent na veertien jaar het eindstation van de TVM-schaatsploeg. Helaas kan ik het afscheid zelf niet opluisteren met een nieuwe titel. Die had ik ze maar wat graag gegund.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Geef mij maar Uli Hoeness

TON BOOT

Een achtenswaardig man

’Vertrek Steve McClaren kost FC Twente miljoenen’. Het is de kop van de rubriek Primeur in de Voetbal International van vorige week.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Arbitrage en criminelen slaan toe

De scheidsrechters in de eredivisie bieden columnisten iedere week een ontsnapping voor het geval ze geen onderwerp hebben.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Bayern gaat vrijuit

Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Cruijff trekt geen conclusies

VALENTIJN DRIESSEN

Domper Strootman, Oranje en Van Gaal

VALENTIJN DRIESSEN

Aanvoerders zijn band niet waard

Heren aanvoerders: verbeter de wereld, begin bij jezelf. In het actieweekend van De Aanvoerders gingen juist veel te veel aanvoerders van eredivisieclubs over de schreef.  
 

TON BOOT

De coolste scheidsrechter

Ik kwam hem tegen in de dorpsstraat. Altijd leuk en interessant."Hoe was Sotsji?” vroeg ik.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Sneijder op de wip

IREEN WÜST

Haast is geboden

Nog een dikke twee weken en dan zit een in alle opzichten onvergetelijk schaatsseizoen er alweer op. Ik denk dat wij als schaatsers onze sport meer dan goed verkocht hebben.  
 

JACQUES BRINKMAN

Samenwerken is een must

Ik hoef hier niet te bepleiten dat sport een wezenlijk onderdeel hoort te zijn in ons leven. Dat idee wordt breed gedragen. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid en het economisch presteren van de samenleving.  
 
Johan Cruijff.

JOHAN CRUIJFF

Opbouw nooit via de backs

TON BOOT

Maximale taakuitvoering

De succesvolste Winterspelen ooit zijn al weer een week voorbij. Er wordt veel gehuldigd, en terecht. Laten we ervan genieten, dit komt nooit meer terug.  
 

FRANK WOESTENBURG

Schaatsen van de toekomst

Afgezien van een dwarse scheidsrechter en een kortstondige storing van de ijsmachines waren de KPN/NK’s allround en sprint in het Olympisch Stadion drie dagen lang promotie voor het schaatsen.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

De wereld volgens Van Gaal

RUUD GULLIT

Benieuwd naar reactie van Ajax

Ik heb de oorwassing van Ajax voorspeld. De ploeg beheerst maar één speelstijl en dat is ze opgebroken tegen Red Bull Salzburg.  
 

SVEN KRAMER

Op naar Pyeongchang

Het is een idee waar iedere sporter altijd even aan moet wennen wanneer de Olympische Spelen voorbij zijn. Aan een route van vier jaar is een einde gekomen, ineens begin je weer op nul.  
 

JAAP DE GROOT

Act van Rutte

Johan Cruijff.

COLUMN JOHAN CRUIJFF

'Jordi krijgt prijs van Peres'

VALENTIJN DRIESSEN

'Tomasson slachtoffer vrienden'

Vrienden zijn een slechte raadgever bij een tussentijdse trainerswissel. Zoveel is duidelijk. Sparta-commissaris Leo Beenhakker haalt zijn voormalig medebestuurslid Gert Kruys van het trainersclubje CBV binnen en het Kasteel stort in.  
 

TON BOOT

'Verklaren'

Vierentwintig plakken, drieëntwintig bij langebaanschaatsen en één bij shorttrack. Vijfde plaats medailleklassement, een grandioos resultaat. Deze Winterspelen waren voor Nederland een collectieve flow van individuele sporters.  
 
Johan Cruijff.

Cruijff staat achter besluit Kramer

VALENTIJN DRIESSEN

Van Marwijk al tijdje weg kwijt

Tegen beter weten in, maar vooral ter bescherming van zijn contractuele financiële afspraken met de clubleiding, weigerde Bert van Marwijk de handdoek te gooien na de 4-2 nederlaag bij Eintracht Braunschweig. De ex-bondscoach voelde vertrouwen bij de spelers.  
 

FRANK WOESTENBURG

Wereld op z'n kop

De gouden vlam achter de Adler Arena kleurt met de dag meer oranje. Inmiddels heeft de Nederlandse schaatsafvaardiging deze Winterspelen al zestien van de 24 medailles veroverd die er tot dusver zijn vergeven.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Van Marwijk leidt eigen ontslag in

Uitgerekend Arjen Robben, die bondscoach Bert van Marwijk bijna wereldkampioen maakte in de zomer van 2010, lijkt hem de das om te doen als trainer van Hamburger SV.  
 

JACQUES BRINKMAN

Ga voor olympisch record

De Spelen in Sotsji zijn krap een week aan de gang en heel Nederland staat op z’n kop. De prestaties van Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Jorrit Bergsma, de tweeling Michel en Ronald Mulder, Jan Smeekens, Ireen Wüst, Margot Boer en Stefan Groothuis zijn het gesprek van de dag.  
 

JOHAN CRUIJFF

'Rutte moet wijs besluit nemen'

Ik blijf het fascinerend vinden dat zo’n klein land zo veel grote kampioenen voortbrengt.

VALENTIJN DRIESSEN

'Afspraak is geen afspraak'

Dat de overheid zich vaak als een onbetrouwbare partner van de topsport opwerpt, is niets nieuws. Toch blijft het elke keer weer verbazingwekkend dat afspraak geen afspraak is bij gemeentelijke, provinciale en landelijke overheidsinstellingen.  
 

FRANK WOESTENBURG

Succes heeft vele vaders

Succes heeft vele vaders. Helemaal op Olympische Spelen. De eerste gouden plakken werden zaterdag en zondag op grootse wijze in de wacht gesleept door Sven Kramer en Ireen Wüst op respectievelijk de vijf en drie kilometer, maar de eigen sponsors stonden bij de huldiging in het Holland House achteraan in het feestgedruis.  
 

VALENTIJN DRIESSEN

Advocaat, Koeman en Van Basten lopen weg

Een glimlach viel niet te onderdrukken toen Dick Advocaat na AZ-FC Groningen vertelde dat hij geen ’opleidingstrainer’ was en daarom versterking eist alvorens zijn contract in Alkmaar te verlengen.  
 

TON BOOT

Een groot feest

Vrijdag beginnen de Winterspelen in Sotsji. Er is heel wat gedoe over geweest. Mensenrechten, slavenarbeid, corruptie, terroristische aanslagen, en ga zo maar door.  
 

JOHAN CRUIJFF

Gewoon tot de bodem gaan

Ooit moest je tijdens de winter elke week afwachten of er wel gevoetbald kon worden. Daarom had een winterstop toen nog nut.

RUUD GULLIT

Tranen voor missen van hoofdprijzen

Als presentator van het FIFA Gala in Zürich stond ik er bovenop toen Pelé en Cristiano Ronaldo op het podium in tranen uitbarstten.  
 

JAAP DE GROOT

Eigen Kijk: icoon versus agent

Afgelopen nacht is de tussentijdse transfermarkt gesloten. En opnieuw is duidelijk geworden hoe carrières niet door de voetballers zelf, maar vaak door hun zaakwaarnemers worden bepaald.  
 

RICHARD KRAJICEK

Blij met Wawrinka

Eerst maar even een bekentenis: toen ik drie weken geleden vijf namen van potentiële winnaars van de Australian Open in gedachten had, zat de naam van Stanislas Wawrinka daar niet bij…  
 

ANKY VAN GRUNSVEN

Dichtbij is veel te verbeteren

Ik heb een goed idee. Vanaf maandag 24 februari, een dag na de sluiting van de Olympische Spelen, maken we ons hard voor de natuur, mensen/homorechten en persvrijheid in Rusland.  
 

COLUMN VALENTIJN DRIESSEN

'Van Basten aards als alle anderen'

Technisch-directeur Martin van Geel van Feyenoord predikte na de nederlagen tegen Ajax en ADO Den Haag rust in Rotterdam. Hij herhaalde dat Feyenoord dolgraag wil dat Ronald Koeman na de zomer doorgaat in De Kuip. Maar opvallend genoeg ging Van Geel speculaties over een eventuele vacante trainerspost bij Feyenoord niet uit de weg. Volgens Van Geel moet je aan de ‘usual suspects’ denken in het kader van Koemans opvolging. De namen van Co Adriaanse, Dick Advocaat en zelfs Louis van Gaal vallen dan. Daar kan Van Geel nu ook de naam Marco van Basten aan toevoegen. Maar ook Toon Gerbrands van AZ zal een poging willen wagen als Dick Advocaat  uit Alkmaar zou vertrekken.

`PEC geen kans tegen Ajax`
Rinus Israël verwacht niet dat PEC Zwolle in de bekerfinale een kans maakt tegen Ajax. Samen met...