Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Column Luiten: Handen af van St. Andrews

29 NOV 2012

Soms is het goed om in de golfsport dingen te veranderen, maar van The Old Course in St. Andrews moet iedereen afblijven. Ik heb begrepen dat er plannen zijn om deze legendarische baan op de schop te nemen. Deze winter willen ze al vier holes aanpakken, eind 2013 zullen er nog vijf onder handen genomen worden. Een slechte zaak.  

Foto: De Telegraaf

Het doel is om The Old Course uitdagender te maken voor ons profgolfers. Alles met het oog op 2015, als The Open daar weer gespeeld gaat worden. Als je het mij vraagt, neem je dan de ziel van deze baan weg. In 2010 werd The Open voor het laatste op St. Andrews gespeeld. Daar was ik helaas niet bij, maar ik heb er wel de laatste vijf jaar het Alfred Dunhill Links Championship mogen spelen. Het is voor mij iedere keer weer bijzonder om op The Old Course te golfen. De historie die deze baan op elke hole uitademt, heb ik nooit ergens anders ter wereld ervaren. Als het waait, is die superlastig, windstil niet al te moeilijk. Maar dat hoort nu eenmaal bij deze linksbaan.

Lees de volledige column van Joost Luiten in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.3 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%
Ajax geeft 27 kratten bier weg
De Schotse voetbalclub Esat Kilbride verbrak een 44 jaar oud record van Ajax. De Amsterdammers...