Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

'Dipje in Nederlandse golf'

30 NOV 2012

GIRONA/UTRECHT - Nederland doet een stevige stap terug in het internationale golf. Geen enkele aanstormende prof slaagde er deze week in Girona in via de 'qualifying school' een speelkaart te bemachtigen voor de Europese Tour van 2013. Met als gevolgd dat volgend jaar alleen het traditionele trio Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber actief is op het hoogste niveau. Dit jaar waren liefst zeven Nederlandse golfers in het bezit van een tourkaart.

Joost Luiten is wel in het bezit van een tourkaart.
Joost Luiten is wel in het bezit van een tourkaart.
Foto: EPA

„Drie is erg weinig en het is ook wel teleurstellend dat het dit jaar zo slecht is gegaan. Toch beschouw ik dit als een dipje. Zeven spelers was misschien ook wel iets boven onze stand. Het is reëler om van vijf, zes spelers uit te gaan”, analyseert technisch directeur Niels Boysen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Er is wel een verzachtende omstandigheid. „De kaart die de spelers vorig jaar via de 'qualifying school' verdienden, was niet veel waard. Zij konden maar aan vrij weinig toernooien meedoen en dat waren vaak ook nog eens de toernooien met het laagste prijzengeld. Het was heel moeilijk voor die jongens om 2,5 ton bij elkaar te spelen en je kaart voor de Europese Tour te behouden.”

 

12.5 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 449.09
+ / - +0.42%
`Alle ogen op Max Verstappen`
In Telesport Vandaag: Strootman aanvoerder bij terugkeer Oranje, hoge verwachtingen rond Max...