Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Dewi Claire Schreefel
Dewi Claire Schreefel
Foto: ANP

Schreefel tweede in Dubai

08 DEC 2012

DUBAI - Golfster Dewi Claire Schreefel is als tweede geëindigd bij de Dubai Ladies Masters. De Nederlandse profspeelster moest na vier ronden op de Emirates Golf Course alleen de Chinese topspeelster Feng Shanshan voor zich dulden. De Aziatische gebruikte de afgelopen dagen 267 slagen, Schreefel kwam zaterdag na haar 272e slag bij het clubhuis.

De Dubai Masters is het slottoernooi van de Europese vrouwentour LET. Het prijzengeld bedraagt 500.000 euro. Feng, de nummer 6 van de wereld, kwam tot rondes van 66, 65, 67 en 69. Met haar score van 21 onder par verbeterde ze het toernooirecord.

Schreefel was vrijdag goed voor een rondgang van 63 slagen, dat deed de afgelopen dagen niemand haar na. Ze eindigde na een slotronde van 69 op 16 onder par. „Ik heb het hele toernooi een hoog niveau gehaald. Het was sowieso een constant seizoen waardoor ik het vertrouwen had dat ik hier tot een goed resultaat kon komen”, vertelde een tevreden Schreefel. „Feng stond ver voor. Ik heb me gewoon geconcentreerd op mijn eigen spel.”

Schreefel nam dankzij haar tweede plaats ruim 50.000 euro meer naar huis.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
10.3 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 468.85
+ / - +0.47%
Ajax geeft 27 kratten bier weg
De Schotse voetbalclub Esat Kilbride verbrak een 44 jaar oud record van Ajax. De Amsterdammers...