Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
  • Golf
  • Tennis
  • Schaatsen
  • Autosport
  • Wielersport
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Vijay Singh
Vijay Singh
Foto: Reuters

Golfer Singh in opspraak

01 FEB 2013

LOUISVILLE - Waar in de wielersport dopegebruik rechtstreeks leidt tot een schorsing, lijkt dat in de golfsport anders te zijn. Golfer Vijay Singh heeft bij de Amerikaanse PGA-Tour toegegeven dat hij een substantie heeft gebruikt waar verboden middelen in zaten. Het gaat om het middel Deer Antler Spray, een natuurlijke anabole hormoon dat spiergroei stimuleert.

"Ik heb de ingrediënten aandachtig gelezen, maar heb niet gezien dat daar verboden middelen in zaten. Ik was me er daarom ook niet bewust van dat dit middel op de dopinglijst van PGA-Tour stond. Ik ben vooral kwaad op mezelf dat ik dit niet heb ingezien. Ik zal volledige medewerking verlenen aan de PGA in dit verhaal”, zei de drievoudig Major-winnaar.

In 2011 werd Mark Calcavecchia door de PGA gewaarschuwd om te stoppen met het middel Deer Antler Spray. De 49-jarige Singh trok zich door alle commotie terug uit het Waste Management Phoenix Open.

Hall of Fame

Waar er in de Verenigde Staten gediscussieerd wordt of een golfer die deel uitmaakt van de Hall of Fame geschorst moet worden, blijkt dus dat er in de topsport nogal wisselend over doping gedacht wordt. Het ging in dit geval niet om een geneesmiddel, waar de Fijiër geen attest voor had. Maar om een spierversterkend middel, dat hij met zijn volle bewustzijn heeft genomen. En hij geeft het nota bene zelf toe.

Als de golfsport, in 2016 op het olympische programma, zijn geloofwaardigheid wil bewaren, kan het golforgaan echter niets anders doen dan ook Singh schorsen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.8 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Tennisser rost bal in oog scheids
Een bizar moment in de Davis Cup-wedstrijd tussen Canada en Groot-Brittannië, als de Canadees...