SNELNIEUWS

Zondag 11 december
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

BRONS DRESSUUREQUIPE

07 AUG 2012

LONDEN - De Nederlandse dressuurequipe heeft op de Olympische Spelen brons gepakt. Adelinde Cornelissen, met Parzival, Edward Gal (Undercover) en Anky van Grunsven (Salinero) moesten alleen Groot-Brittannië (goud) en Duitsland (zilver) voor zich dulden.

Het team van bondscoach Sjef Janssen haalde in de de beslissende Grand Prix Special een gemiddelde score van 77,216 procent en bleef daarmee de enige concurrent voor de podiumplek, Denemarken (73,846), ruim voor. De Britse ploeg, gevormd door Charlotte Dujardin (Valegro), Carl Hester (Uthopia) en Laura Bechtolsheimer (Mistral Hojris) was zoals verwacht een klasse apart: 79,979. De Duitsers gaven bijna 2 procent toe.

Cornelissen op gouden koers

De jury waardeerde de proef van Dujardin met haar in Nederland aangeschafte paard het meest: 83,286. Met een score van 81,968 kreeg Cornelissen niet alleen zicht op een individuele medaille in de kür, maar mogelijk zelfs op goud. Ze zou in dat geval Van Grunsven opvolgen als olympisch kampioene.

De titelverdedigster uit Erp plaatste zich met 74,794 ook voor het afsluitende onderdeel, evenals Gal (75,556). Patrick van der Meer (Uzzo) viel daardoor automatisch af, maar had het op eigen kracht met 67,444 ook niet gered tot de laatste 18, met maximaal drie combinaties per land.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
8.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%
Meer Premium