Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Sven Kramer
Sven Kramer
Foto: Francois Wieringa

Kramer: Negen uit drie

07 DEC 2012

GEEN - Sven Kramer blikt in zijn column in Telesport/De Telegraaf terug op de eerste weken van het seizoen. "Negen uit drie. In het voetbal sta je daarmee stijf bovenaan en ook in het schaatsen mag je dan vanzelfsprekend niet klagen. Met drie overwinningen op de vijf kilometer (op de NK afstanden in Heerenveen en bij de World Cups in Heerenveen en Kolomna) heb ik mezelf de afgelopen weken in positieve zin behoorlijk verrast. Vlak voor het begin van het seizoen, toen mijn rugblessure me nog behoorlijk in de weg zat, had ik er in ieder geval geen rekening mee gehouden dat ik zo dominant het seizoen zou ingaan." 

"Momenteel zit ik met een deel van de ploeg op trainingskamp in Inzell en ik moet zeggen dat het met mijn rug steeds verder de goede kant opgaat. Woensdag heb ik een goede training afgewerkt met Mark Tuitert en Sjoerd de Vries, twee rijders van een andere ploeg (Beslist.nl). Maar op deze manier kan je elkaar wel helpen in trainingen. Gisteren ben ik naar huis gekomen om het vijftigjarig bestaan van mijn sponsor TVM in Hoogeveen te vieren en vanaf zondag zitten we met de ploeg in Collalbo om ons voor te bereiden op de NK allround van eind deze maand."

Lees de volledige column van Sven Kramer van Sven Kramer in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

16.1 °C
NNO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.94
+ / - +0.41%
Sterren stralen op het Schaatsgala
De sterren van Sven Kramer en Jorien ter Mors straalden op de laatste dag van het schaatsseizoen...