Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Mariska Huisman aan de kop van het peloton.
Mariska Huisman aan de kop van het peloton.
Foto: ANP

Huisman leidt klassement

08 DEC 2012

GRONINGEN - Francesca Lollobrigida heeft haar tweede overwinning te pakken. De marathonschaatsster uit Italië zegevierde zaterdag in Groningen in de negende wedstrijd van de KPN Marathon Cup. In de sprint bleef ze Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal voor. Huisman is de nieuwe leidster in het klassement.

De wedstrijd in Groningen was snel. Het hoge tempo eiste vooral in het eerste deel van de koers veel slachtoffers. Van de overblijvers zag niemand kans te ontsnappen, waardoor het uitdraaide op een sprint. Daarin was Lollobrigida de sterkste, net als 2 weken eerder in Tilburg.

De Italiaanse was net afgelopen donderdag teruggekeerd uit haar vaderland, waar ze een trainingsweek afwerkte in Baselga. „Ik heb daar heel hard gewerkt en toch nog wat extra snelheid opgedaan”, aldus Lollobrigida, die stelde in Groningen vooral slim te hebben gereden. „Ik heb me niet al te veel ingespannen. Dat kan ik me ook niet veroorloven. Ik heb niet, zoals alle andere meiden, een hele ploeg achter me. Dat het me dan toch weer lukt te winnen, maakt me extra blij.”

Vreugendhil

Frank Vreugendhil won in Groningen bij de mannen de negende wedstrijd in de reeks om de KNP Cup. Hij troefde medevluchter Frederik Nauta af in de eindsprint. Gary Hekman werd derde.

11.3 °C
ZZW1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...