Zoeken
  Zoeken met  
18.2 °C
ONO2
 
files 194
133 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Mariska Huisman aan de kop van het peloton. Foto: ANP
za 08 dec 2012, 20:50

Huisman leidt klassement

GRONINGEN - 

Francesca Lollobrigida heeft haar tweede overwinning te pakken. De marathonschaatsster uit Italië zegevierde zaterdag in Groningen in de negende wedstrijd van de KPN Marathon Cup. In de sprint bleef ze Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal voor. Huisman is de nieuwe leidster in het klassement.

De wedstrijd in Groningen was snel. Het hoge tempo eiste vooral in het eerste deel van de koers veel slachtoffers. Van de overblijvers zag niemand kans te ontsnappen, waardoor het uitdraaide op een sprint. Daarin was Lollobrigida de sterkste, net als 2 weken eerder in Tilburg.

De Italiaanse was net afgelopen donderdag teruggekeerd uit haar vaderland, waar ze een trainingsweek afwerkte in Baselga. „Ik heb daar heel hard gewerkt en toch nog wat extra snelheid opgedaan”, aldus Lollobrigida, die stelde in Groningen vooral slim te hebben gereden. „Ik heb me niet al te veel ingespannen. Dat kan ik me ook niet veroorloven. Ik heb niet, zoals alle andere meiden, een hele ploeg achter me. Dat het me dan toch weer lukt te winnen, maakt me extra blij.”

Vreugendhil

Frank Vreugendhil won in Groningen bij de mannen de negende wedstrijd in de reeks om de KNP Cup. Hij troefde medevluchter Frederik Nauta af in de eindsprint. Gary Hekman werd derde.

Lees meer over
schaatsen  - francesca lollobrigida

Nuis rent voor goede doel
Duizenden mensen rennen op 4 mei om geld in te zamelen voor onderzoek naar dwarslaesie. De `Wings...