Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Hein Otterspeer
Hein Otterspeer
Foto: �� Francois Wieringa

Otterspeer: Hier naar gesmacht

09 DEC 2012

NAGANO - Hein Otterspeer liep zondagmiddag dolgelukkig op het middenterrein van de M-Wave in Nagano. De 24-jarige Zuid-Hollander won in de Japanse stad zijn eerste wereldbekerwedstrijd ooit door op de 1000 meter alle concurrenten voor te blijven. „Dit is absoluut iets waar ik naar gesmacht heb”, reageerde Otterspeer bij de NOS. „Dit wil je winnen, hier doe je het voor. Ik ben heel blij dat ik 'm nu te pakken heb.”

De sprinter mocht vorig seizoen al voor het eerst op een WB-podium staan, toen hij in Thialf op de 500 meter derde werd. Nu ook zijn eerste overwinning binnen is, hoopt Otterspeer op meer. „Voor je gevoel heb je nu iets doorbroken. Je hebt iets gedaan wat je nooit eerder gedaan hebt”, zei hij. „Dit is er één. En we gaan nu zoveel mogelijk sprokkelen dit seizoen.”

Tot zondagmiddag had Otterspeer nog maar weinig indruk kunnen maken. Zo eindigde hij op de eerste 1000 meter slechts als 17e. En zondag verprutste hij zijn optreden op de 500 meter, mede omdat vlak voor de start alle lichten uitvielen in de hal wegens een stroomstoring. „Ik voelde dat al mijn spieren ontspannen waren, in plaats van dat ze hard waren van de spanning”, zei hij. „Ik kon niet zoveel. Dat zag je ook, het was heel 'soft'. Maar ik wilde Nagano per de niet verlaten zonder een goede rit te hebben geschaatst. Ik ben blij dat dat gelukt is.”

14.4 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...