Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: De Telegraaf

teleVisie. Verdienste Van Velde

29 JAN 2013

In zijn teleVisie staat schaatsverslaggever Frank Woestenburg nog even stil bij de WK sprint van afgelopen weekeinde in Salt Lake City. Hij looft de rol van schaatscoach Gerard van Velde in het het goud en brons voor Michel Mulder en Hein Otyterspeer.  

"Gerard van Velde mocht tijdens zijn actieve schaatscarrière graag in tweedehandsauto’s handelen en aan motoren sleutelen. Elf jaar na zijn gouden olympische medaille op de 1000 meter in Salt Lake City leverde hij zondag met twee rijders op het podium bij de WK sprint (Michel Mulder en Hein Otterspeer) het overtuigende bewijs dat sleutelen aan schaatsers hem eveneens goed afgaat."

"Als atleet was Van Velde bijzonder, als coach is dat niet anders. Vijf jaar geleden besloot hij de broertjes Mulder en Freddy Wennemars met raad en daad bij te staan. Zijn bemoeienis stuitte snel op verzet binnen het gewest Overijssel en het drietal werd al na enkele maanden voor de keuze gesteld: óf trainen in het gewest óf verdergaan met Van Velde. Het was als kiezen tussen een scooter en een Ducati."

Lees de hele teleVisie van Frank Woestenburg  in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

14.3 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...