Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: De Telegraaf

Column Wüst: Domme sukkels

01 FEB 2013

GEEN - Ireen Wüst gaat in haar exclusieve column voor De Telegraaf/Telesport in op de dopingverhalen in het schaatsen en het wielrennen. "Ik vind het domme sukkels", aldus de schaatsster.

"De WK sprint werd voor mij echter enigszins overschaduwd door de bewering van een Amerikaanse arts, ene meneer Jim Stray-Gundersen, dat er tussen 1988 en 2002 olympische medailles in het schaatsen zijn gewonnen met behulp van doping. Hij denkt het zeker te weten, maar als dat zo is, had ik graag gezien dat hij met feiten en namen was gekomen. Nu is er ophef over zijn uitspraken ontstaan, maar eigenlijk kan niemand er iets mee. Zonder bewijzen blijft het iets hebben van zomaar doelloos iets roepen en had hij beter zijn mond kunnen houden."

"Alle aandacht voor de woorden van meneer Stray-Gundersen is een gevolg van de situatie in het wielrennen, waar inmiddels bijna dagelijks renners of oud-renners met bekentenissen komen. Doping is ineens een hot item en eerlijk gezegd vind ik dat prima. Ik vind het kwalijk wanneer het schaatsen of sport in het algemeen wordt gelinkt met doping, dus iedere bekentenis of onthulling juich ik toe. Dat is in mijn ogen weer een stap in de goede richting."

Wielrennen

"Wat het wielrennen betreft, is het goed dat de beerput steeds verder open gaat. Ik moet bekennen dat ik respect heb voor renners die nu bekennen, maar tegelijkertijd vind ik het domme sukkels."

Lees de volledige column van Ireen Wüst in de online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

16.7 °C
ZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.85
+ / - -1.46%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...