Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Mark Tuitert
Mark Tuitert
Foto: ANP

Tuitert rekent op rentree in Inzell

04 FEB 2013

RIJSWIJK - Het herstel van schaatser Mark Tuitert verloopt voorspoedig. De olympisch kampioen op de 1500 meter kan daardoor waarschijnlijk komend weekeinde weer in actie komen op zijn favoriete afstand tijdens de wereldbekerwedstrijden in Inzell. Hij liep eind januari een spierblessure op in zijn dijbeen tijdens de WK sprint in Salt Lake City.

Eind vorige week betrad de 32-jarige schaatser van team Beslist.nl weer voor het eerst het ijs. Maandagochtend volgde een tweede ijstraining. „Eigenlijk stapte ik vorige week al pijnvrij het ijs op, maar toen deed ik het rustig aan. De tweede keer heb ik al op een flinke snelheid gereden en ook dat ging prima”, liet Tuitert vanuit Heerenveen weten.

Voor Tuitert kan het niet snel genoeg zondag zijn. Hij wil zich weer graag meten met de internationale top. „Het gaat gewoon nog steeds heel erg goed. Wanneer ik pijnvrij kan starten, doe ik zeker direct mee voor de hoogste plekken. Zelfs winnen is mogelijk. Mijn 1500 meter van eind december geeft mij dat vertrouwen. Ik hoor bij de top en dat wil ik laten zien, het liefst zo snel mogelijk.”

Het team van Tuitert zal na de World Cup in Inzell blijven voor een trainingskamp tot 17 februari.

17.4 °C
WZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.81
+ / - +0.12%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...