Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Jorien ter Mors is een opvallende naam in de selectie voor de olympische ploegachtervolging.
Jorien ter Mors is een opvallende naam in de selectie voor de olympische ploegachtervolging.
Foto: ANP

Ter Mors vreemde eend in de bijt

26 FEB 2013

GEEN - De selectie van Jorien ter Mors, die de voorkeur geeft aan shorttrack, voor de olympische ploegachtervolging is verrassend. "Voor de buitenwacht wellicht wel ja, maar voor mij is het een logisch gevolg voor wat Jorien in de achterliggende periode heeft laten zien, zowel bij het shorttrack als op de langebaan", licht bondscoach Arie Koops zijn keuze toe.

Ter Mors vormt samen met Ireen Wüst, Linda de Vries, Diane Valkenburg en Marrit Leenstrade kleine voorselectie die zich gaat voorbereiden op de olympische ploegachtervolging. "Jorien weet wat relay-rijden is. Daarnaast past het uitstapje naar de ploegenachtervolging op de langebaan ook in haar olympisch shorttrackprogramma tijdens de Winterspelen.”

Individueel plaatsen

Koops neemt met zijn vroege keuze wel een risico. De nu geselecteerde schaatsers moeten zich eind december bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen nog wel op individuele afstanden plaatsen. "Het OKT zal inderdaad bepalend zijn wie er naar Sotsji mogen afreizen. Maar alle nu geselecteerden hebben al bewezen ook individueel voor de hoofdprijzen te kunnen gaan.”

12.9 °C
Z3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...