Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
 Niki Wories
Niki Wories
Foto: EPA

Kunstrijdster Wories twintigste op EK

29 JAN 2016

BRATISLAVA - Niki Wories is nog een plaatsje opgeschoven in de rangschikking van het EK kunstrijden in Bratislava. De Nederlands kampioene toonde de jury vrijdagavond een degelijke vrije kür, die haar 85,05 punten opleverde. Pas in de slotfase, toen de vermoeidheid zich deed gelden, kwam ze tweemaal ten val na een sprong. Daarvoor waren de landingen ook na combinaties wel zeker, al haalde ze niet alle voorgenomen draaien om de lengteas.

Met een totaal van 131,87 eindigde Wories, die voor haar sport naar Canada is verhuisd, als twintigste. De finale halen op het Slowaakse ijs was haar doel. Vorig jaar bij haar EK-debuut lukte het niet zich bij de beste 24 te scharen. Met de verrichting van vrijdag heeft de negentienjarige Nederlandse, die in Bratislava werd bijgestaan door haar nieuwe coach Bruno Marcotte, zich in principe gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Boston, eind maart. De KNSB moet haar nog wel officieel aanwijzen.

Om ooit de Russische hegemonie te doorbreken, wordt veel meer gevraagd. De titel was voor Evgenia Medvedeva, in november zestien geworden. Met 215,45 bleef ze haar iets oudere landgenotes Elena Radionova (209,99) en Anna Pogorilaja (187,05) voor.

18.7 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
Sven Kramer: `Gaaf van Froome`
Sven Kramer was behoorlijk onder de indruk van de verrassende stunt van Chris Froome in het slot...