Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Pensionada Andy Roddick (rechts) neemt de felicitaties van Andy Murray, de huidige nummer drie van de wereld, in ontvangst.
Pensionada Andy Roddick (rechts) neemt de felicitaties van Andy Murray, de huidige nummer drie van de wereld, in ontvangst.
Foto: AFP

Gestopte Roddick wint

02 DEC 2012

MIAMI - Na de US Open van dit jaar hing Andy Roddick zijn racket aan de wilgen. De Amerikaanse tennisser kon naar eigen zeggen fysiek niet meer mee om de wereldtop, wat de voormalige nummer één van de wereld de voorgaande jaren wel kon. Toch zal Roddick zich nog eens achter de oren krabben. Tijdens het invitatietoernooi de Miami Cup versloeg de voormalig grandslamwinnaar Andy Murray, de huidige nummer drie van de wereld.

Roddick was op de banen van de prestigieuze tennisclub op Key Biscayne met 6-2, 6-3 te sterk voor Murray. De Brit heeft het beste seizoen van zijn tenniscarrière achter de rug. Zo won hij olympisch goud tijdens de Spelen in zijn thuisland en pakte hij eindelijk zijn eerste grandslamtitel op de US Open.

In de finale neemt Roddick het op tegen Nicolas Almagro. De Spanjaard, de huidige nummer 11 van de wereld, versloeg in de halve finales servicekanon John Isner met 6-3, 6-4.

Pensioen

Aan de Miami Tennis Cup doet nog een tennisser mee die onlangs met pensioen ging; Juan Carlos Ferrero. De Spanjaard, die in 2003 de titel op Roland Garros pakte ten koste van de Nederlander Martin Verkerk, plaatste zich echter niet voor de halve finales.

20.0 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Geen respect voor Van Gaal`
Tom Dumoulin denkt niet maar aan het algemeen klassement, maar droomt nog wel van een ritzege in de...