Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Oremans gaat Scheffers trainen

11 DEC 2012 Willem Held

AMSTERDAM - Twaalf jaar geleden veroverde ze zelf als tennisster een zilveren medaille in Sydney. Nu is ze vastbesloten om Maikel Scheffers over vier jaar in Rio de Janeiro een mooie medaille te bezorgen. Miriam Oremans gaat na een proefperiode als trainster aan de slag met de rolstoeltennisser die in Londen net naast het brons greep. „Ik hou ervan om met mensen te werken die het uiterste uit zichzelf willen halen.”

Maikel Scheffers
Maikel Scheffers
Foto: Mathilde Dusol

De inmiddels 40-jarige Oremans won de eerste en enige Nederlandse tennismedaille aan de zijde van Kristie Boogert en stond ooit als nummer 25 van de wereld genoteerd. Dat is een positie waarvan de huidige generatie vooralsnog alleen maar kan dromen. Tien jaar geleden stopte de Brabantse met topsport en inmiddels is ze – naast moeder van twee kinderen – nog bijzonder actief.

Oremans gaat nu aan de slag met rolstoeltennisser Maikel Scheffers. Deze dertigjarige nummer drie van de wereld won ruim vier jaar geleden in Peking al eens olympisch brons, maar belandde in Londen net naast het erepodium. De strijd om het brons verloor hij met minimaal verschil van landgenoot Ronald Vink.

Doorgroeien

Maar die tegenslag heeft hem bepaald niet ontmoedigd. "Ik wil graag doorgroeien en kijken wat daarvoor nodig is”, zegt de man die dit jaar de Australian Open won en enige tijd als nummer één van de wereld stond genoteerd. Over de proefperiode met Miriam Oremans is Scheffers bijzonder te spreken. "We hebben een klik, we staan op dezelfde manier in de sport. Ik ben heel blij met deze samenwerking en verwacht een nieuwe stap in mijn loopbaan te kunnen maken. Op lange termijn is Rio mijn doel, maar al op korte termijn wil ik goed presteren op de grandslamtoernooien en weer de nummer één van de wereld worden.”

Scheffers is een fulltimetopsporter die deels met het Brabantse echtpaar en deels met bondscoach Marc Kalkman traint. Oremans zal ook regelmatig mee op reis gaan en is bijzonder ambitieus. „Ik heb mijn licht inmiddels al wel opgestoken in de wereld van het rolstoeltennis en zie genoeg mogelijkheden om het verschil te kunnen maken.”

15.6 °C
ZZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...