Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Kim Clijsters heeft genoten van haar laatste jaar als prof.
Kim Clijsters heeft genoten van haar laatste jaar als prof.
Foto: ANP

Clijsters: Geen prijs, wel voldoening

11 DEC 2012

ANTWERPEN - Kim Clijsters heeft genoten van haar laatste jaar als professionele tennisster. De Belgische won weliswaar geen grote prijs, maar ze is blij dat ze haar loopbaan om deze manier heeft kunnen afsluiten.

„Pas in mijn laatste jaar voelde ik mij de speelster die ik altijd had willen zijn”, zegt Clijsters in een documentaire die over haar afscheid is gemaakt. „Dat was op alle vlakken het geval: mijn team en de situatie thuis. Er waren geen overwinningen in een grandslamtoernooi, maar er was wel veel voldoening.”

Clijsters neemt woensdag definitief afscheid bij de Kim's Thank You Games in Antwerpen. Ze speelde eerder eind augustus bij de US Open haar laatste wedstrijd op de WTA Tour. „Ik heb nog een keer geleerd dat je wel bekend kunt zijn en veel geld kunt verdienen, maar uiteindelijk is vriendschap en zulke mooie dingen beleven met de juiste mensen, het mooiste dat er bestaat. Daar draait het om in het leven.”

De 29-jarige speelster uit Bree wil voorlopig genieten van haar gezin. Ambities om coach te worden heeft ze niet. „Ik hoef niet 20 a 25 weken per jaar van huis te zijn. Ik sluit niet uit dat ik af en toe een speler/speelster enkele weken begeleid, maar meer niet.”

lees meer over

12.2 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - 0.0%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...